O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth

O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth
scris 16 sep 2019

Poliția americană a găsit corpul neînsuflețit al unui bărbat dispărut în urmă cu 22 de ani, după ce mașina acestuia a fost descoperită în Google Earth.

Un locuitor din Wellington, Florida, a observat, navigând pe imaginile din satelit furnizate de Google Earth, că în lacul din apropierea casei sale se află o mașină care în mod normal nu putea fi văzută.

Acesta a alertat poliția locală, care a scos mașina din lac și a descoperit în aceasta rămășițe umane. Acestea au fost testate și s-a constatat că aparțin unei persoane date dispărute în urmă cu 22 de ani, dintr-un caz rămas nerezolvat.

Victima, William Moldt, a dispărut în dimineața zilei de 8 noiembrie 1997, când se întorcea acasă într-un Saturn SL.

Atacurile de phishing care vizează utilizatorii de Mac și iOS au crescut CITEȘTE ȘI Atacurile de phishing care vizează utilizatorii de Mac și iOS au crescut

Vehiculul a putut fi observat în Google Earth încă din 2007, conform Charley Project.

Până recent, însă, cazul nu a revenit pe masa anchetatorilor deoarece nimeni nu s-a gândit să raporteze descoperirea la poliție.

În ciuda faptului că cele două aplicații Google care includ imagini luate din satelit, Maps și Earth, au furnizat o mulțime de surprize și ciudățenii, este pentru prima oară acestea au contribuit la rezolvarea unui caz de persoane dispărute.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
earth
satelit