Oculus, compania de VR a Facebook, a cumpărat un start-up din domeniul tehnologiei pentru urmărirea privirii

Oculus, compania de VR a Facebook, a cumpărat un start-up din domeniul tehnologiei pentru urmărirea privirii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 dec 2016

Oculus, compania de realitate virtuală (VR) deținută de Facebook, a cumpărat Eye Tribe, un start-up danez care dezvoltă un software ce permite urmărirea privirii (eye tracking), informează Business Insider. Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția ar putea ajuta ca, în câțiva ani, experiențele din realitatea viruală să fie controlate de direcția în care privim.

Fondată în 2011, Eye Tribe a dezvoltat o tehnologie care permite controlarea dispozitivelor prin mișcarea privirii, arată informațiile de pe site-ul companiei. În 2014, startup-ul a început să vândă către programatori tehnologia inventată, sub denumirea “Eye Tracking Software Development Kit”.

“Această tehnologie poate fi, practic, folosită pe orice dispozitiv, de la smartphone la ceas sau mașină, pentru a detecta dacă adormi la volan sau a permite, într-un joc, să tragic în adversari prin intermediul privirii. Este genul de tehnologie care se folosește la avioanele militare, este tehnologie de milioane de dolari, pe care o aducem pe piață, pentru mase”, afirma, în 2014, unul dintre fondatorii companiei, citat de TechCrunch.

10 tendințe în tehnologie în viziunea Gartner CITEȘTE ȘI 10 tendințe în tehnologie în viziunea Gartner

Totuși, Oculus este interesată mai degrabă de utilizarea tehnologiei în domeniul VR. Tehnologia de urmărire a privirii ar permite sistemelor VR să economisească din puterea de procesare, generând o grafică perfectă doar acolo unde privești, spun cei de la TechCrunch.

Eye Tribe a strâns până acum circa 3 milioane de dolari de investitori și a obținut, totodată, 2,3 milioane de dolari de la Danish National Advanced Technology Foundation. 

Achiziția făcută de Oculus vine după ce, în octombrie, și Google a cumpărat o companie de software care permite urmărirea privirii, numită Eyefluence. Fondată în 2013, Eyefluence a atras 21,6 milioane de dolari de la investitori, inclusive Intel Capital, Jazz Venture Partners și Motorola Solutions Venture Capital, înainte de a fi cumpărată de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
oculus
facebook
eye tracking
privire
tehnologie
vr
realitate virtuala
grafica
eyefluence
google