Oculus, divizia de realitate virtuală a companiei Facebook, și-a închis studioul de producție cinematografică

Oculus, divizia de realitate virtuală a companiei Facebook, și-a închis studioul de producție cinematografică
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Oculus, divizia de realitate virtuală (VR) a companiei Facebook, și-a închis studioul de producție cinematografică, Story Studio, lansat în urmă cu doi ani, și se va concentra pe activitățile de suport oferite producătorilor externi de conținuturi, au transmis, joi, reprezentanții săi, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Oculus, care produce seturile de căști de realitate virtuală Rift și Gear VR, va aloca 50 de milioane de dolari pentru a finanța în mod direct creatorii de conținuturi VR din afara domeniului jocurilor video, a anunțat Jason Rubin, vicepreședintele diviziei de conținuturi din cadrul acestei companii, scrie News.ro.

”Oculus rămâne fidelă angajamentului săi de a contribui la dezvoltarea ecosistemului filmelor VR și conținuturilor creative”, a adăugat Jason Rubin.

Facebook a plătit 3 miliarde de dolari pentru a achiziționa Oculus, în 2014, și a păstrat angajații acestei firme. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, consideră că această industrie, ce oferă clienților o vedere panoramică la 360 de grade cu ajutorul unor căști VR, ”va deveni o parte din viața de zi cu zi pentru miliarde de oameni”.

Oculus a angajat persoane talentate care lucrau în trecut atât pentru compania de animație Pixar, cât și în domeniul jocurilor video, pentru a înființa Story Studio, lansat în ianuarie 2015, la Festivalul de Film Sundance.

Google plătește peste 300 de milioane de euro pentru a pune capăt unei dispute cu autoritățile fiscale din Italia CITEȘTE ȘI Google plătește peste 300 de milioane de euro pentru a pune capăt unei dispute cu autoritățile fiscale din Italia

Ambițiile companiei Facebook în domeniul conținuturilor VR au fost amenințate de un proces demarat de editorul de jocuri video ZeniMax Media Inc, care a acuzat Facebook și Oculus de încălcarea drepturilor de autor aferente unui software de codare.

Un tribunal american a dat câștig de cauză producătorului ZeniMax, în februarie, acordându-i despăgubiri de 500 de milioane de dolari. Oculus a cerut rejudecarea procesului.

Vive, o unitate de HTC Corp, și Sony Corp, doresc la rândul lor să aducă produsele de realitate virtuală în atenția publicului larg.

Oculus a lansat primul său scurtmetraj VR, intitulat ”Lost”, la Festivalul Sundance din 2015, ce spune povestea unei creaturi mecanice animate, care se rătăcește într-o pădure. În 2016, Story Studios a câștigat un premiu Emmy la categoria ”cel mai bun program original interactiv” cu scurtmetrajul VR ”Henry”. În acest an, tot la Festivalul Sundance, Oculus a lansat ”Dear Angelica”, un film ilustrat care spune povestea unei mame și a fiicei sale.

Pe plan intern, Oculus a operat câteva schimbări în ultimul an la nivelul echipei sale manageriale.

Brendan Iribe s-a retras din funcția de CEO în decembrie 2016, spunând că va conduce divizia de PC-uri a acestei companii. În martie, fondatorul Oculus, Palmer Luckey, care a creat prototipul căștilor Oculus, a renunțat la funcție și nu mai face parte din organigrama Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
oculus
facebook