OTE a plătit Orange o rambursare de 9 milioane euro pentru achiziția Telekom România

OTE a plătit Orange o rambursare de 9 milioane euro pentru achiziția Telekom România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Grupul elen OTE a anunțat că a plătit Orange o rambursare de 9 milioane euro pentru achiziția de către operatorul francez a Telekom România în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orange Romania, liderul local al pieței de telecomunicații, a devenit recent acționar direct la fostul Telekom Romania Communications, în prezent Orange Romania Communications, în urma finalizării fuziunii companiei cu Orange Oro Holding, societate înregistrată în Cipru.

Orange Oro Holding a fost un vehicul creat de către grupul francez Orange pentru preluarea acțiunilor deținute de grupul elen OTE la fostul Telekom Romania Communications, respectiv 54,01% din capitalul social al operatorului de telecomunicații fixe.

În noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, fiind astfel confirmate informațiile anunțate de Profit.ro.

FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având \ CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având "funcția de reparabilitate inclusă". Prețul pentru România

Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.

Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.

În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - 45,99%.

CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului

Profit.ro a anunțat, în ianuarie, că MCID a primit două oferte pentru furnizarea de servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange Romania Communications și Orange Romania, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.

Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Toncescu și Asociații SPRL (lider), KPMG Tax și KPMG Advisory, respectiv Stratulat Albulescu SPRL (lider), Valorem Management Consulting și Arthur D. Little.

Contractul a fost estimat la 4 milioane de lei (fără TVA) și se va încheia la 31 decembrie 2023, potrivit informațiilor MCID.

Orange România este controlată de Atlas Services Belgium - 99,2% și Radcom Inv - 0,8%. Asociații Radcom Inv sunt Liliana Monica Dogaru - 50% și Computerland Romania - 50%, societate deținută integral de omul de afaceri Nicolae Badea.

Profit.ro a anunțat, la începutul anului 2020, că Radcom, societate care deține o participație de 0,8% din Orange România, se va diviza și va transfera către o altă firmă, Radcom Inv, activitatea de gestiune a investițiilor în companiile operaționale din grup și eventualele retrageri din acționariatul acestora.

Platformele online, obligate să publice numărul de utilizatori din UE. Cele foarte mari, în prezent Google, Meta, Twitter și Apple, vor avea de îndeplinit reguli mai stricte CITEȘTE ȘI Platformele online, obligate să publice numărul de utilizatori din UE. Cele foarte mari, în prezent Google, Meta, Twitter și Apple, vor avea de îndeplinit reguli mai stricte

Orange Romania Communications (fostul Telekom Romania Communications, fost Romtelecom) a revenit pe minus în exercițiul financiar aferent anului 2021, pierderea netă atingând 361,1 milioane de lei, de la un profit net de 148,9 milioane de lei în 2020.

Afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 10,3%, la 2,63 miliarde de lei.

Grupul Orange România a realizat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 1,571 miliarde de euro, în scădere cu 2,6% față de 2021. În ultimul trimestru al anului trecut, afacerile grupului au cumulat 403 milioane de euro, față de 430 milioane de euro în intervalul octombrie - decembrie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange romania
fuziune
telekom romania