Parlamentarii UE au optat să nu adopte o poziție dură pentru reformarea legislației în domeniul copyrightului

Parlamentarii UE au optat să nu adopte o poziție dură pentru reformarea legislației în domeniul copyrightului
scris 6 iul 2018

Parlamentarii europeni au optat joi să nu adopte o poziție dură pentru reformarea legislației în domeniul copyrightului, care are rolul de a obliga Google, Facebook și alți giganți ai tehnologiei să își împartă veniturile cu publisherii, broadcasterii și artiștii, după o campanie de lobby a companiilor de internet, transmite Reuters.

Decizia parlamentarilor este o victorie a companiilor de tehnologie, care se opun eforturilor UE de a asigura condiții egale de afaceri în industriile creative, avertizând în privința pericolului cenzurii, scrie News.ro.

Reforma propusă în domeniul copyrightului se baazează pe o propunere a Comisiei Europene de a asigura că platformele online plătesc publisherilor, companiilor de broadcasting și artiștilor o parte corectă din venituri.

Huawei a vândut peste 100.000 de smartphone-uri din seria P20 în Europa Centrală și de Nord CITEȘTE ȘI Huawei a vândut peste 100.000 de smartphone-uri din seria P20 în Europa Centrală și de Nord

O comisie a Parlamentului European a înăsprit o propunere de a da mai multă putere industriilor creative din Europa.

Cu toate aceestea, parlamentarii au votat joi împotriva începerii discuțiilor cu țările UE pe baza recomandărilor comisiei parlamentare, iar Parlamentul trebuie acum să revizuiască propunerea pentru un vot care va avea loc în septembrie, înainte de a începe discuțiile cu statele membre care au adoptat deja o poziție proprie.

”Lupta nu s-a terminat. Trebuie să ne asigurăm că, în septembrie, Parlamentul votează o actualizare a reglementărilor pentru copyright care protejează interesele creatorilor, protejând în același timp drepturile utilizatorilor internetului”, a declarat Julia Reda, parlamentar al Partidului Verzilor, care a coordonat opoziția față de poziția dură a comisiei parlamentare.

Facebook a exprimat speranța ”că dezbaterile care vor continua se vor concentra pe rolul original de a proteja copyrightul și pe asigurarea unei piețe vibrante pentru creatorii de conținut”.

Microsoft a salutat votul parlamentarilor, afirmând că regulile referitoare la copyright trebuie să se concentreze pe inovație și cercetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
facebook
parlament european