Peste 800 de milioane de dolari au fost investiți în realitatea virtuală și realitatea augmentată în trimestrul 2 al anului

Peste 800 de milioane de dolari au fost investiți în realitatea virtuală și realitatea augmentată în trimestrul 2 al anului
scris 6 iul 2017

Cele mai ”fierbinți” domenii ale tehnologiei la ora actuală, realitatea virtuală și realitatea augmentată, au cumulat investiții de peste 800 de milioane de dolari în ultimul trimestru.

Conform Digi-Capital, companie de consultanță în domeniile realității augmentate și virtuale, al doilea trimestru al anului a adus o creștere importantă în investițiile care vizează domeniile amintite, comparativ cu primul trimestru.

Între Q1 2017 și Q2 2017 s-a înregistrat o creștere a investițiilor de la 300 de milioane de dolari, la peste 800 de milioane de dolari. În total, ultimul an a însumat investiții de peste 2 miliarde de dolari în VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată).

Cu toate astea, vârful de până acum în ceea ce privește investițiile în cele două domenii a fost atins în primul trimestru din 2016, când suma totală a ajuns la 1,2 miliarde de dolari.

EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, a început să vândă mașini pentru a achita din datoriile către stat. Nu a reușit să vândă decât jumătate din mașinile licitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, a început să vândă mașini pentru a achita din datoriile către stat. Nu a reușit să vândă decât jumătate din mașinile licitate

Cei de la Digi-Capital susțin că majoritatea investițiilor în AR și VR vin încă din fazele incipiente de dezvoltare a start-up-urilor, iar acest fapt relevă interesul foarte mare al investitorilor pentru aceste domenii. Aceștia sunt dispuși să riște sume importante de bani încă de la început.

Cel mai mare câștigător din aceste domenii în ceea ce privește investițiile atrase în ultimul trimestru este o companie britanică ce produce jocuri de realitate virtuală. Evaluată acum la 1 miliard de dolari, Improbable a primit investiții de peste 500 de milioane de dolari în Q2 2017.

Alături de gaming, ochelarii inteligenți, conținutul video și accesoriile sunt alte domenii de mare interes pentru investitorii în AR și VR.  Pentru aceștia, suportul AR inclus de Apple în iOS reprezintă intrarea în mainstream a realității augmentate.

Digi-Capital susține că, în următorii 5 ani, doar AR-ul mobil, ca primă nișă care va exploda în această zonă, va avea peste 1 miliard de utilizatori și va aduce venituri de peste 60 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
realitate virtuale
realitate augmentata