Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei

Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2017

Companiile de telecomunicații din România vor oferi servicii 5G peste cel puțin trei ani, iar operatorul telecom Vodafone nu a stabilit încă un partener pentru a oferi aceste servicii în România, a afirmat luni directorul general și președintele Vodafone România, Ravinder Takkar, în ultima sa întâlnire cu ziariștii înainte de a-și încheia mandatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Takkar va prelua, din 15 iulie, funcția de președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India,scrie News.ro.

Compania va fi condusă, de la 1 septembrie 2017, de franțuzoaica Murielle Lorilloux, care ocupă în prezent funcția de director general al companiei Vodacom din Republica Democrată Congo.

Implementarea tehnologiei 5G va dura câțiva ani, în condițiile în care este nevoie de timp pentru ca aceasta să ajungă la un grad mai mare de penetrare a pieței inclusiv la nivelul terminalelor și aplicațiilor. Pentru România, Vodafone nu a ales încă un partener pentru implementarea acestei tehnologii, dar compania care parteneriate, la nivel internațional, cu Huawei și Ericsson, pentru zona de servicii 4G, potrivit lui Takkar.

Murielle Lorilloux, fost manager al activităților grupului din Republica Democrată Congo, este noul CEO al Vodafone România CITEȘTE ȘI Murielle Lorilloux, fost manager al activităților grupului din Republica Democrată Congo, este noul CEO al Vodafone România

”Pentru 5G nu avem un partener stabilit pentru Romania. Vom alege o firmă cu care avem un grad bun de înțelegere și comunicare. (...) Huawei și Ericsson sunt parteneri la nivel internațional pe zona de 4G. (...) Va dura cel puțin trei ani până la implementarea acestei tehnologii, la nivelul industriei”, a afirmat Takkar.

Un raport realizat de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceștia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologia 5G. Totodată, oportunitățile de afaceri ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global în 2026.

În 12 iunie, Telekom România și Ericsson au organizat prima demonstrație live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. Tehnologia 5G ar putea fi de zeci de ori mai rapidă decât 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps.

Veniturile din servicii de comunicații ale Vodafone România, al doilea jucător de pe piața locală de telefonie mobilă, au atins 707,2 milioane euro în ultimul an fiscal, început la 1 aprilie 2016 și încheiat la 31 martie 2017, în creștere cu 2,7% față de anul fiscal precedent.

Principalii competitori ai Vodafone pe piața din România sunt Orange, Telekom și Digi Mobil.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a făcut, recent, un prim pas în vederea introducerii tehnologiei 5G în România la orizonul anului 2020, lansând o consultare publică privind oportunitatea organizării unei proceduri de selecție competitivă pentru acordarea drepturilor de utilizare a mai multor benzi de frecvențe radio, care vor fi folosite inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de nouă generație, cunoscute sub denumirea de 5G sau IMT-2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
5g
ravinder takkar