Proces acceptat de instanță - despăgubiri de 300.000 dolari cerute lui Zuckerberg de către o persoană pentru suspendarea unui cont de Facebook

Proces acceptat de instanță - despăgubiri de 300.000 dolari cerute lui Zuckerberg de către o persoană pentru suspendarea unui cont de Facebook
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2022

O judecătoare din Peru a admis o plângere depusă de un bărbat împotriva fondatorului companiei Facebook, Mark Zuckerberg, prin care reclamantul solicită de la miliardarul american despăgubiri de 300.000 de dolari pentru suspendarea contului său de pe această rețea de socializare timp de 30 de zile, după ce a difuzat informații neconfirmate despre COVID-19, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Judecătoarea Lila Fuentes i-a citat pe reclamantul Juan Mejía, care este avocat, și pe Mark Zuckerberg pentru o audiere prin teleconferință, ce urmează să se desfășoare în data de 17 iunie 2022 prin intermediul platformei Google Meet, scrie Agerpres.

Piața PC-urilor se află la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor se află la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani

Mejía susține în plângerea lui că i-a fost încălcat dreptul la libertatea de exprimare și că Facebook l-a privat timp de o lună de posibilitatea de a interacționa, după distribuirea unor conținuturi controversate și cu veridicitate îndoielnică privind pandemia de COVID-19.

Într-un mesaj din 13 mai 2021, Mejía afirma că noul coronavirus care a provocat pandemia de COVID-19 a fost creat într-un laborator din China pentru a afecta economiile lumii și că această țară este responsabilă pentru moartea a milioane de oameni la nivel global.

Deși teoriile conspirației au fost întotdeauna respinse tranșant și ferm de guvernul chinez, nu există încă date concludente despre originea coronavirusului, iar din 27 mai 2021 Facebook a încetat să mai interzică mesajele ce atribuiau debutul pandemiei unei erori umane comise într-un laborator.

Rețeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg a luat această decizie după ce un raport al serviciilor secrete din Statele Unite informa despre spitalizarea mai multor cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan (China), în noiembrie 2019.

Cu toate acestea, noile încercări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a întreprinde mai multe investigații asupra originii coronavirus au fost până acum frânate de guvernul chinez, care se consideră o victimă a "politizării" acestui subiect.

Prin urmare, judecătoarea Fuentes a dispus citarea lui Mark Zuckerberg prin canale diplomatice și i-a acordat un termen de zece zile pentru a prezenta în scris argumentele apărării sale.

Plângerea fusese inițial respinsă de judecătoare, în iulie 2021, deoarece Mejía nu și-a prezentat reclamația tradusă în limba engleză, dar a primit un termen pentru a redacta din nou documentul, care a fost până la urmă admis în instanță pe 12 ianuarie 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg