Protecția datelor: Peste 95.000 de plângeri în statele UE de la intrarea în vigoare a noilor reglementări

Protecția datelor: Peste 95.000 de plângeri în statele UE de la intrarea în vigoare a noilor reglementări
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2019

Peste 95.000 de plângeri au fost depuse în statele Uniunii Europene de la intrarea în vigoare, în mai 2018, a noilor reglementări în materie de protecție a datelor personale, a anunțat vineri Comisia Europeană, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste plângeri au condus la impunerea a trei sancțiuni financiare, printre care amenda record de 50 milioane de euro aplicată luni în Franța gigantului american Google, pentru neinformarea suficientă a utilizatorilor cu privire la exploatarea datelor lor, scrie Agerpres.

75 de țări, inclusiv toate statele membre UE, vor negocia reglementări internaționale pentru comerțul electronic CITEȘTE ȘI 75 de țări, inclusiv toate statele membre UE, vor negocia reglementări internaționale pentru comerțul electronic

Acestea sunt primele efecte concrete ale intrării în vigoare, la 25 mai, a 'Regulamentului General privind Protecția Datelor' (RGPD), în contextul unui scandal la scară planetară provocat de neglijențele rețelei sociale Facebook a lui Mark Zuckerberg.

RGPD impune oricărei firme comerciale, pe internet sau nu, să solicite un "consimțământ explicit și pozitiv" pentru a utiliza date personale colectate sau procesate în UE.

De asemenea, regulamentul le dă cetățenilor "dreptul de a ști" când datele lor sunt piratate, așa cum s-a întâmplat în cazul scurgerii masive de date de la societatea Uber în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
protectia datelor
rdgp