Reputația Samsung a fost afectată de limitarea performanțelor smartphone-urilor

Reputația Samsung a fost afectată de limitarea performanțelor smartphone-urilor
scris 11 apr 2022

Cel puțin în Coreean de Sud, vânzările celor mai noi flagship-uri Samsung au avut de suferit după scandalul limitării pe ascuns a performanțelor, iar operatorii sunt forțați să vină cu scăderi agresive de preț pentru a le vinde.

Trei dintre operatorii importanți de comunicații din Coreea de Sud au fost obligați să reducă aproape la jumătate prețul la care vând noul Galaxy S22, din cauza scăderii bruște a cererii pentru telefoanele de top vândute de Samsung.

Astfel, în loc 999.000 won, un Galaxy S22 se vinde acum la operatori cu 549.000 won, adică aproximativ 450 de dolari. În comparație, un iPhone 13 se vinde în această țară cu 1.090.000 won, deși a fost lansat cu mai multe luni mai devreme.

Samsung a reparat o gravă problemă de securitate a propriilor smartphone-uri CITEȘTE ȘI Samsung a reparat o gravă problemă de securitate a propriilor smartphone-uri

Totul vine de la scandalul limitării performanțelor. Samsung, la fel ca OnePlus și Xiaomi, a limitat pe ascuns performanțele propriilor flagship-uri, pentru a crește autonomia.

Compania coreeană a fost grav criticată pentru asta în Coree de Sud. Utilizatorii nu au fost deloc mulțumiți după ce au dat bani pentru a beneficia de un anumit nivel de performanță, pentru ca, în realitate, acesta să nu poată fi atins, pentru că performanța afecta autonomia, care pare să fi fost adevărata problemă.

Samsung a lansat ulterior un update, cel puțin în Coreea de Sud, care oferă utilizatorului posibilitatea de a alege între a rula la nivelul maxim de performanță sau a reduce performanța pentru a crește autonomia.

Între timp, s-au pus bazele unui amplu proces împotriva Samsung, iar autoritățile au demarat o anchetă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
performanță
smartphone