Samsung ar putea lansa trei smartphone-uri pliabile în 2021

Samsung ar putea lansa trei smartphone-uri pliabile în 2021
scris 8 dec 2020

Alături de upgrade-urile pentru cele două modele din 2020, Samsung este pe punctul de a adăuga portofoliului său un al treilea dispozitiv pliabil anul viitor.

Numărul smartphone-urilor pliabile Samsung va crește de la două la trei anul viitor, conform datelor obține de la producătorii de ecrane OLED de cei de la UBI Research.

Alături de Galaxy Z Fold3 și Z Flip2, upgrade-uri pentru modelele din 2020, Samsung va ieși anul viitor și cu o versiune mai ieftină a lui Fold3, pe care o va numi Z Fold Lite.

Google lansează Stadia în România CITEȘTE ȘI Google lansează Stadia în România

Toate cele trei modele ar urma să folosească ecrane pliabile UTG (Ultra-Thin Glass), care ar trebui să reducă câțiva milimetri din grosimea dispozitivului, ceea ce este esențial pentru destul de voluminoasele telefoane pliabile actuale.

Aceleași ecrane vor reduce consumul de energie folosind tehnologia LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), dezvoltată de Apple și folosită prima oară pe Watch Series 4.

Z Fold3 se va diferenția de celelalte modele printr-o cameră foto montată sub ecran, care va face să dispară inesteticul cerc negru de pe centrul ecranului. Ecranul principal va scădea de la 7,6 inch la 7 inch, iar cel exterior va rămâne undeva în jurul a 4 inch.

Acest model va include suport și pentru stylus-ul S-Pen.

Din câte se pare, Z Fold Lite va fi similar cu Z Fold3, însă va avea dotări mai slabe pentru a fi mai ieftin.

Z Flip2 va păstra același ecran de 6,7 însă, va beneficia de un ecran extern de 3 inch, semnificativ mai mare decât cel de 1,1 inch de pe modelul actual.

Pentru a se concentra mai bine pe smartphone-urile pliabile, pe care le consideră viitorul acestei piețe, Samsung urmează să renunțe la seria Galaxy Note și să rămână cu o singură serie de “flagship-uri normale”, Galaxy S.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone pliabil