Samsung deschide cea mai mare fabrică de telefoane în India

Samsung deschide cea mai mare fabrică de telefoane în India
scris 10 iul 2018

În prezența oficialilor indieni și coreeni, Samsung a inaugurat în India ceea ce numește cea mai mare fabrică de telefoane din lume.

Noua fabrică Samsung este situată în Noida, un oraș-satelit al capitalei New Delhi. La evenimentul de inaugurare au fost prezenți atât prim-ministrul indian Narendra Modi, cât și președintele coreean Moon Jae-in.

Samsung spune că noua fabrică din India va putea produce până la 120 de milioane de smartphone-uri pe an.

Conform oficialilor companiei, aici vor fi produse atât produse din gama entry-level, care vor costa până într-o sută de dolari, cât și flagship-uri precum cele din seriile Galaxy S și Galaxy Note.

Mark Zuckerberg a devenit al treilea cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Fabrica proaspăt inaugurată ar putea ajuta Samsung să revină pe primul loc în topul producătorilor din India, loc pe care l-a pierdut recent în fața celor de Xiaomi.

India are 400 de milioane de utilizatori dintr-o populație de 1,2 miliarde de oameni – o piață imensă care are mult potențial de creștere în continuare. Anul trecut, livrările de smartphone-uri din India au ajuns la 124 de milioane.

Noua fabrică din India va ajuta Samsung să obțină și o marjă mai mare de profit, prin evitarea taxei de import pentru telefoane de 20% pe care guvernul indian a impus-o recent.

Alături de Samsung, Xiaomi și Apple sunt alți producători importanți care și-au deschis facilități de producție a smartphone-urilor în India. Apple construiește deja două modele în India: iPhone SE și iPhone 6S.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
india
smartphone-uri