Samsung Electronics suplimentează investițiile la fabrica sa de cipuri din China cu 8 miliarde de dolari

Samsung Electronics suplimentează investițiile la fabrica sa de cipuri din China cu 8 miliarde de dolari
scris 13 dec 2019

Samsung Electronics va suplimenta investițiile la fabrica sa de cipuri din China cu 8 miliarde de dolari, de la nivelul de 7 miliarde de dolari anunțat în 2017, pentru a crește producția de cipuri de memorie NAND, potrivit presei chineze, transmite Reuters.

Investițiile mai mari ale grupului sud-coreean survin într-o perioadă în care este anticipată o revenire a pieței cipurilor de memorie, ca urmare a ofertei limitate și a creșterii cererii pentru dispozitivele și rețelele 5G, scrie News.ro.

Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate CITEȘTE ȘI Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate

Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie flash NAND la nivel mondial. Aceste cipuri au capacitatea de a stoca permanent datele și sunt utilizate la dispozitive mobile, carduri de memorie, USB-uri și unități de cipuri (drivere solid-state).

În 2017, Samsung anunțase că va investi 7 miliarde de dolari, pe parcursul a trei ani, în fabrica sa din Xi’an, care produce cipuri de memorie flash NAND.

Fazele respective de investiții au survenit unei investiții inițiale de 10,8 miliarde de dolari în fabrica de testare și împachetare din Xi’an.

Samsung a refuzat să comenteze.

Între alți producători de cipuri de memorie flash NAND se află compania sud-coreeană SK Hynix, SK Hynix, din Statele Unite, și compania japoneză Toshiba.

Mai multe companii chineze au încercat să intre pe piața cipurilor de memorie, dar niciuna nu a avut un succes suficient pentru a concura cu producători din străinătate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri