Samsung Electronics vrea să crească anul viitor capacitatea de producție de cipuri, contrar tendinței generale a pieței

Samsung Electronics vrea să crească anul viitor capacitatea de producție de cipuri, contrar tendinței generale a pieței
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Samsung Electronics intenționează să crească anul viitor capacitatea de producție de cipuri la cea mai mare fabrică a sa de semiconductori, în ciuda previziunilor de încetinire economică, a informat un ziar sud-coreean, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intenția contrastează cu reducerea investițiilor de către producătorii de cipuri rivali, pe fondul scăderii cererii și a unui exces de semiconductori pe piață, scrie News.ro.

VIDEO Cum se construiește o autostradă: Lecția dată de un constructor român pe unul din tronsoanele dificile de pe Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI VIDEO Cum se construiește o autostradă: Lecția dată de un constructor român pe unul din tronsoanele dificile de pe Autostrada Transilvania

Analiștii au spus că persistența Samsung cu planurile de investiții va ajuta probabil grupul să-și dezvolte cota de piață în sectorul cipurilor de memorie și să-și susțină prețul acțiunilor atunci când cererea își va reveni.

Samsung intenționează să-și extindă fabrica P3 din Pyeongtaek, Coreea de Sud, adăugând o capacitate de plachete de 12 inci pentru cipurile de memorie DRAM, a relatat Seoul Economic Daily, citând surse din industrie.

De asemenea, va extinde fabrica cu o capacitate suplimentară de cipuri de 4 nanometri, care va fi realizată în baza contractelor, adică conform proiectelor clienților.

P3, care a început producția de cipuri de memorie flash NAND de ultimă oră în acest an, este cea mai mare unitate de producție de cipuri a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri