Samsung se așteaptă la cel mai bun rezultat trimestrial din ultimii ani grație scumpirii cipurilor

Samsung se așteaptă la cel mai bun rezultat trimestrial din ultimii ani grație scumpirii cipurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat că în trimestrul al treilea al acestui an profitul său operațional va înregistra o creștere de 27,94% în ritm anual, grație creșterii prețurilor la semiconductori și cererii pentru noile sale telefoane pliabile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform estimărilor preliminare ale Samsung, în perioada iulie-septembrie 2021, profitul său operațional a urcat la 15.800 miliarde woni (13,3 miliarde dolari), cel mai bun rezultat din ultimii trei ani, în timp ce vânzările trimestriale au crescut cu 9,02% până la 73.000 de miliarde woni (61,2 miliarde dolari), scrie Agerpres.

Prețul benzinei premium a trecut de 7 lei. LISTĂ prețurile la motorină și la benzina standard CITEȘTE ȘI Prețul benzinei premium a trecut de 7 lei. LISTĂ prețurile la motorină și la benzina standard

Potrivit analiștilor, creșterea prețurilor și livrărilor de cipuri de memorie au contribuit la o majorare cu aproximativ 79% a profitului operațional înregistrat de divizia de cipuri a Samsung în trimestrul al treilea, care potrivit analiștilor se situează undeva între 9.700 și 10.000 de miliarde de woni.

În ceea ce privește divizia de telefoane mobile a Samsung, analiștii estimează că aceasta a înregistrat un profit operațional cuprins între 3.500 și 3.700 de miliarde de woni, în condițiile în care grupul sud-coreean a vândut aproximativ două milioane de telefoane pliabile în decurs de o lună, ceea ce demonstrează faptul că grupul sud-coreean a reușit să cucerească o cotă mai mare de piață comparativ cu situație de anul trecut.

Rezultatele definitive pentru trimestrul iulie-septembrie 2021 urmează să fie publicate de Samsung la finele acestei luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
cipuri