Samsung și Huawei au dominat piața smartphone-urilor 5G în primul trimestru

Samsung și Huawei au dominat piața smartphone-urilor 5G în primul trimestru
scris 19 mai 2020

Samsung și Huawei au acaparat cea mai mare parte din piața smartphone-urilor 5G în primul trimestru al acestui an, cele două companii deținând împreună două treimi din piață.

La fel ca anul trecut, Samsung și Huawei sunt companiile care domină piața smartphone-urilor când vine vorba de tehnologia 5G și în acest început de an, conform unei analize făcute de Strategy Analytics.

Diferența dintre cele două companii este foarte mică. Samsung a vândut 8,3 milioane de unități și deține 34,4% din piață. Cu 8 milioane de unități vândute, Huawei ține aproape de Samsung și are 33,2% din piață.

Cel mai important rival chinez al Huawei se extinde și în România. Smartphone-urile Oppo vor ajunge în România prin Vodafone CITEȘTE ȘI Cel mai important rival chinez al Huawei se extinde și în România. Smartphone-urile Oppo vor ajunge în România prin Vodafone

La mare distanță vin Vivo, Xiaomi și Oppo. Vivo a vândut 2,9 milioane de unități (12% din piață), Xiaomi a livrat 2,5 milioane de unități (10,4% din piață), iar Oppo a mutat 1,2 milioane de unități (5% din piață). Ultimele 5 procente sunt împărțite de diverși alți producători.

Cercetarea Strategy Analytics ne arată o piață a smartphone-urilor 5G care, cu excepția Samsung, este dominată de companii din China în primul trimestru al primului an în care această tehnologie va crea un impact.

Cu Apple absent din peisaj, cel puțin până când va lansa iPhone-urile din toamnă, piața smartphone-urilor 5G este o reprezentare la scară mai mică a pieței smartphone-urilor cu Android. Și acolo lupta se duce între Samsung și numeroșii producători chinezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
huawei
5g
smartphone