Signal înregistrează creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută alternative la WhatsApp

Signal înregistrează creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută alternative la WhatsApp
scris 12 ian 2021

Numărul noilor utilizatori care instalează aplicația gratuită de mesagerie instantanee Signal în fiecare zi este pe cale să depășească pragul de 1 milion, apropiindu-se foarte mult de nivelurile înregistrate de mult mai marele său rival WhatsApp, în urma publicării unui update al acestui serviciu de mesagerie online deținut de Facebook în ceea ce privește politica sa de confidențialitate, informează Reuters.

Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicații din data de 6 ianuarie, ziua în care WhatsApp și-a actualizat termenii politicii sale de confidențialitate, potrivit datelor comunicate de compania de cercetări de piață Apptopia, scrie Agerpres.

Serviciul de socializare Parler dă în judecată Amazon pentru încălcarea legii antitrust prin suspendarea contului său CITEȘTE ȘI Serviciul de socializare Parler dă în judecată Amazon pentru încălcarea legii antitrust prin suspendarea contului său

Noii termeni de confidențialitate de la WhatsApp atribuie acestei aplicații dreptul de a împărtăși datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află și numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., și cu divizii ale acesteia, precum Instagram și Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând din data de 8 februarie, conform AFP.

Susținătorii dreptului la confidențialitate au criticat acel update și au citat istoricul companiei Facebook în ceea ce privește gestionarea datelor private ale utilizatorilor, iar mulți dintre ei le-au sugerat acestora să migreze către alte platforme online, precum Telegram și Signal.

Printre susținătorii aplicației Signal se află și antreprenorul sud-african Elon Musk, care le-a recomandat admiratorilor lui să renunțe la WhatsApp și să înceapă să folosească Signal.

Pentru a face față numărului mare de utilizatori noi, administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere pentru a susține traficul online. Până de curând această aplicație non-profit era folosită în mare parte de jurnaliști și activiști pentru drepturile omului, care căutau un mod de comunicare mai sigur și cu o criptare superioară.

Aplicația WhatsApp, ale cărei instalări zilnice au scăzut cu 7% duminică în comparație cu ziua de miercuri, a fost descărcată de aproape 1,2 milioane de utilizatori pe 10 ianuarie, potrivit Apptopia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
whatsapp