Smartphone-urile Nokia stau cel mai bine la update-urile de Android

Smartphone-urile Nokia stau cel mai bine la update-urile de Android
scris 3 sep 2019

Smartphone-urile comercializate sub brandul Nokia primesc cel mai frecvent și cel mai rapid actualizări la versiunile noi de Android, fiind pe primul loc într-un astfel de top, peste companii precum Samsung, Huawei sau LG.

Conform unui studiu publicat de Counterpoint Research, Nokia are cele mai multe telefoane care folosesc Android Pie. 96% din smartphone-urile lansate în ultimul an care poartă acest brand folosesc cea mai recentă versiune de Android.

Relativ aproape de Nokia, cu procente situate între 82% și 89%, se găsesc Samsung, Xiaomi și Huawei.

Restul producătorilor evaluați de Counterpoint Research, printre care se numără Lenovo, Oppo, Vivo, LG și Alcatel, se află la mare distanță de primii patru, cu un procent de actualizare la Android Pie de sub și mult sub 50%.

Facebook vrea să elimine numărul de like-uri CITEȘTE ȘI Facebook vrea să elimine numărul de like-uri

O altă concluzie a acestui studiu arată că doar un sfert din flagship-uri, telefoane care costă de regulă peste 1.000 de euro, folosesc cea mai recentă versiune de Android.

Deși Google a încercat în ultimii ani să simplifice procesul de actualizare, fragmentarea rămâne o mare problemă pentru Android, mai ales în condițiile în care oamenii au început să-și schimbe smartphone-ul mai rar.

Un smartphone mai vechi are șanse minime să primească update-uri software, inclusiv patch-urile de securitate pentru cele mai grave vulnerabilități descoperite.

Smartphone-urile Nokia stau cel mai bine la update-urile de Android

viewscnt
Afla mai multe despre
android
nokia
samsung
xiaomi
huawei