Soluții smart office pentru companii smart

Soluții smart office pentru companii smart
scris 29 iun 2016

O companie modernă trebuie să folosească și să profite de noile tehnologii pentru a optimiza toate aspectele care privesc activitatea internă. Instrumentele potrivite, folosite în concordanță, pot crește eficiența procesului de producție și reduce cheltuielile de întreținere.

Prin intermediul conexiunii la internet, dispozitivele inteligente de tip machine-to-machine (M2M) pot  conlucra pentru a servi un anumit scop și de asemenea, pot fi configurate și controlate de la distanță.

Avantajele oferite de acestea sunt evidente și pentru  zona de birouri. Se vorbește de clădiri verzi sau inteligente, care nu poluează și care se adaptează nevoilor persoanelor care lucrează în acel loc. Acestea, datorită tehnologiilor avansate cu care sunt dotate, asigură un confort sporit pentru angajații din acel perimetru, dar și economii consistente pentru dezvoltator. Companiile mai mici își pot transforma birourile în unele inteligente fără a fi nevoie să se mute într-o astfel de clădire și fără a face investiții semnificative în acest sens. Pentru acestea Telekom Romania oferă două noi pachete de tip Smart Office pentru monitorizarea și controlul spațiilor de birouri. Detalii aici: www.telekom.ro/business/pachete-smart-pentru-birou/

Astfel, Pachetul Comfort conține o cameră video HD cu filmare în întuneric pe o rază de 5 metri, o priză inteligentă și un senzor de mișcare. Grație protocoalelor M2M, cele trei echipamente comunică între ele și pot fi controlate de la distanță prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei.

Telekom Mobile Romania ajunge la o acoperire 4G de 96% din populația urbană, în urma parteneriatului cu Orange Romania CITEȘTE ȘI Telekom Mobile Romania ajunge la o acoperire 4G de 96% din populația urbană, în urma parteneriatului cu Orange Romania

Camera video filmează în format HD și are funcție de mărire. Poate transmite imagini în timp real printr-un protocol securizat și va transmite alerte în momentul în care detectează mișcare.

Priza inteligentă monitorizează consumul de energie al echipamentelor folosite și permite oprirea alimentării de la distanță. Se poate crea un program de funcționare, care va porni și va opri automat alimentarea la anumite ore. De asemenea, priza inteligentă va emite notificări în momentul în care apar anumite probleme, fie că este vorba de echipamente care se supraîncălzesc, ori de depășirea unei anumite limite de consum.

Senzorul de mișcare folosește tehnologia PIR (Passive Infrared) pentru a depista orice mișcare din încăpere, dar este suficient de inteligent pentru a face diferența dintre o alarmă reală și una falsă.

În funcție de necesități, Pachetul Comfort poate fi completat cu diverse alte echipamente inteligente, precum amplificatoare de semnal, senzori de apă, camere IP sau alarme.

Al doilea pachet, Security, include un hub de conectare, un senzor 3-in-1 pentru controlul luminii, temperaturii și ușilor, o alarmă și o cameră video HD.

Hub-ul de conectare asigură legătura între rețeaua Wi-Fi și celelalte echipamente care utilizează tehnologia Z-wave.

În funcție de dimensiunea spațiului de birouri, acestor pachete li se poate adăuga echipamente opționale: senzori, alarme, camere de filmat, echipament Music EveryWhere, extender Wi-Fi ce permite ascultarea muzicii de pe telefon sau tabletă utilizând sistemul audio Hi-Fi.
Toate dispozitivele pot fi controlate de la distanță folosindu-se aplicație mydlink Home, disponibilă pentru Android și iOS.

Toate aceste echipamente, cu tehnologiile M2M pe care le folosesc, pot ajuta companiile în gestionarea mai eficientă a resurselor și în găsirea unor noi posibilități de dezvoltare a business-urilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
telekom
m2m