SpaceX și Arianespace, selectate de Intelsat pentru lansarea a șapte sateliți în următorii ani, contractele valorând în total 390 de milioane de dolari

SpaceX și Arianespace, selectate de Intelsat pentru lansarea a șapte sateliți în următorii ani, contractele valorând în total 390 de milioane de dolari
scris 18 sep 2020

SpaceX și Arianespace au fost selectate joi de Intelsat pentru lansarea a șapte sateliți în următorii ani, contractele fiind în valoare cumulată de 390 de milioane de dolari, transmite CNBC.

Începând din 2022, Intelsat va lansa patru dintre sateliții său pe două rachete Falcon 9 ale SpaceX i alți doi sateliiți pe o rachetă Ariane 5, scrie News.ro.

FOTO Sony anunță Xperia 5 II, un smartphone care pune accent pe partea de entertainment CITEȘTE ȘI FOTO Sony anunță Xperia 5 II, un smartphone care pune accent pe partea de entertainment

Cel de-al șaptelea satelit este contractat atât de SpaceX cât și de Arianespace, Intelsat dorind astfel să se asigure că satelitul va fi lansat la timp. Intelsat va atribui l companiei care nu va lansa cel de-al aptelea satelit un contract pentru o altă lansare.

Intelsat a refuzat să comenteze cum vor fi împărțite între companii cele 390 de milioane de dolari.

Maxar Technologies construiete cinci dintre sateliți, iar Northrop Grumman pe ceilalți doi.

Sateliții și lansările fac parte dintr-un plan de tranziție al Intelst la spectrul de bandă C, cerută în acest an de Comisia Federală pentru Comunicații.

Intelsat intenționează ca primele două lansări să aibă loc în trimestrul al treilea din 2022, iar cea de-a treia în trimestrul patru al anului respectiv. Ultima lansare este programată în a doua jumătate a anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
arianespace