Spotify negociază cumpărarea unei platforme de podcast-uri

Spotify negociază cumpărarea unei platforme de podcast-uri
scris 2 feb 2019

Spotify se află în fața celei mai valoroase achiziții pe care a făcut-o vreodată, în vizor aflându-se un serviciu de podcast-uri care poate contribui la creșterea în valoare și cantitate a conținutului audio exclusiv.

Mai multe instituții de presă din Statele Unite care citează surse diferită, vorbesc despre o negocieze în stadiu avansat în care se află Spotify pentru achiziționarea companiei Gimlet Media.

Suma tranzacției este estimată a fi undeva între 200 și 230 de milioane de dolari.

Gimlet Media este un serviciu de emisiuni audio apreciat de vorbitorii limbii engleze pentru podcast-uri precum Reply All, Science Vs, StartUp sau Homecoming.

Povestea ficțională Homecoming este fără îndoială marele hit al celor de la Gimlet. Aceasta a fost transformată într-un serial care a debutat în luna noiembrie pe Amazon Prime. Având-o pe Julia Roberts în rol principal, serialul este produs și regizat de către Sam Esmail, creatorul altui serial renumit, Mr. Robot.

Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare

La ultima evaluare publică, care datează din august 2017, Gimlet Media valora 70 de milioane de dolari.

Spotify nu se află la prima sa achiziție. Serviciul suedez de streaming a cumpărat anterior o companie specializată în drepturi de difuzare pentru muzică, numită Loudr, și Soundtrap, un studio virtual de sunet.

Spotify nu a făcut publice valorile tranzacțiilor anterioare, însă sumele vehiculate neoficial erau sub cele 200 de milioane de dolari puși pe masă pentru Gimlet Media.

Scopul aparent al acestei achiziții este creșterea cantitativă și calitativă a secțiunii de podcast-uri exclusive oferite de serviciul suedez de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
podcast