STUDIU În 70% dintre cupluri, partenerii își dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN

STUDIU În 70% dintre cupluri, partenerii își dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN
scris 23 feb 2018

Partenerii din 70% dintre cupluri își dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN pentru dispozitivele personale, iar peste un sfert stochează diverse tipuri de informații private pe dispozitivul partenerului, potrivit unei cercetări desfășurate la nivel global de producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab și compania de cercetare Toluna din Statele Unite.

Astfel, în 26% dintre cupluri, se stochează diverse tipuri de informații private pe dispozitivul partenerului, cum ar fi mesaje intime de la sau către acesta (14%), fotografii intime (12%) și materiale video intime de cuplu (11%), scrie News.ro.

”Mai mult, utilizatorii păstrează și alte tipuri de informații importante pe conturile și dispozitivele pe care le împart cu partenerul – de exemplu, informații financiare (11%) sau date legate de locul de muncă (11%)”, se arată în comunicat.

FOTO Galaxy S9 ar putea costa de la 841 de euro în sus CITEȘTE ȘI FOTO Galaxy S9 ar putea costa de la 841 de euro în sus

Dintre utilizatorii care au trecut printr-o despărțire, 12% au făcut publice sau au vrut să facă publice informațiile private ale fostului partener ca o formă de răzbunare, 12% au deteriorat sau au vrut să deterioreze dispozitivul fostului partener, iar 21% și-au spionat fostul partener prin intermediul conturilor la care aveau acces. Totodată, mai există și un potențial impact financiar, iar 10% au recunoscut că au cheltuit online din banii fostului partener.

”E interesant de observat că există diferențe notabile între cele două sexe, fiind mai probabil ca bărbații să facă publice informațiile private ale fostului partener ca o formă de răzbunare (17%) față de femei (7%), sau să folosească informațiile foștilor pentru propriul interes (17% vs. 8%). Prin comparație, este mai probabil ca femeile să șteargă atât toate informațiile fostului partener de pe dispozitive (55% vs. 49%), cât și toate fotografiile și materialele video cu acesta (56% vs. 48%)”, se arată în studiu.

În schimb, femeile sunt mai predispuse să recurgă la tactici de urmărire, 33% dintre femei recunoscând că își spionează fostul partener pe rețelele sociale, în comparație cu 28% dintre bărbați.

viewscnt
Afla mai multe despre
parole
pin
amprente digitale