STUDIU Pirateria va costa platformele de streaming peste 50 de miliarde de dolari între anii 2016 și 2022

STUDIU Pirateria va costa platformele de streaming peste 50 de miliarde de dolari între anii 2016 și 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2017

Pirateria va costa platformele de streaming peste 50 de miliarde de dolari între anii 2016 și 2022, potrivit un studiu publicat luni, informează Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Digital TV Research a măsurat impactul piraterieri asupra serviciilor de streaming din 138 de țări, dar și asupra posturilor de televiziune și circuitelor filmelor, scrie News.ro.

Rezultatul - însumarea pierderilor abonaților și a reclamelor - este de 52 de miliarde de dolari între anii 2016 și 2022. Această cifră are legătură doar cu serviciile de streaming.

O lucru îmbucurător este acela că prăpastia dintre veniturile legitime ale serviciilor lor și piraterie se adâncește, deși în urmă cu doar câțiva ani cifra pirateriei eclipsa banii generați de subscripții și reclame, mai arată studiul.

WhatsApp permite ștergerea mesajelor trimise din greșeală. Cum pot fi șterse mesajele CITEȘTE ȘI WhatsApp permite ștergerea mesajelor trimise din greșeală. Cum pot fi șterse mesajele

În 2016, câștigul serviciilor de streaming a însemnat 37 de miliarde de dolari, iar suma pierdută de platforme din cauza pirateriei a fost de 26,7 miliarde de dolari.

Pentru 2017 se prevede un total de 55,5 miliarde de dolari, cu 37,4 miliarde pierderi cauzate de piraterie.

În luna iunie a acestui an, Netflix și Amazon au fost anunțate între membrii unei noi coaliții anti-piraterie online, Alliance for Creativity and Entertainment.

Cifre pentru fiecare serviciu în parte sunt dificil de obținut, însă, de exemplu,„The Grand Tour” al Amazon este unul dintre cele mai piratate programe realizate în Marea Britanie.

„Pirateria nu va fi niciodată eradicată”, a spus Simon Murray, analist al Digital TV Research. „Chiar și așa, nu sunt numai vești proaste. Rata de creștere a pirateriei va scădea pe măsură ce mai multe acțiuni efective ale autorităților vor fi întreprinse”.

Pe regiuni, din Asia Pacific vor veni pierderile cele mai mari începând cu 2018, preluând ștafeta de la America de Nord. Cât privește state individuale, SUA va suferi cele mai mari pierderi din cauza pirateriei, înaintea Chinei, o stituația care se așteaptă să rămână neschimbată în următorii cinci an

Brazilia, India, Marea Britanie, Coreea de Sud și Mexic sunt ale țări cu o rată a pirateriei crescută.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraterie
platforme de streaming