Surpriză: Vodafone intră în restructurare. Închide peste 1.000 de magazine

Surpriză: Vodafone intră în restructurare. Închide peste 1.000 de magazine
scris 9 oct 2019

Vodafone va închide peste 1.000 de magazine în Europa, în cadrul unui proces de restructurare a rețelei de magazine fizice, în condițiile în care cumpărătorii se orientează spre online și au alte așteptări legate de magazinele clasice, a anunțat directorul general al grupului britanic, Nick Read.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operatorul de telecomunicații își va restructura cele 7.700 de magazine din Europa până în 2021, a spus Read, citat de Reuters. În cadrul procesului, 15% (1.155 unități) dintre magazinele existente vor fi închise, alte 40% urmând să fie modernizate pentru a oferi mai multe servicii.

Serviciile furnizate de companii precum Apple și Amazon au schimbat așteptările cumpărătorilor în ceea ce privește magazinele fizice, spune Read. Potrivit acestuia, Vodafone vrea să își îmbunătățească serviciile mai rapid decât rivalii, cu un marketing personalizat și țintit.

Șeful eMAG recomandă autorităților să introducă vouchere de instruire digitală pentru fiecare cetățean. Liviu Drăgan, șeful Druid: cele 3 lucruri de care are nevoie un startup pentru a se impune CITEȘTE ȘI Șeful eMAG recomandă autorităților să introducă vouchere de instruire digitală pentru fiecare cetățean. Liviu Drăgan, șeful Druid: cele 3 lucruri de care are nevoie un startup pentru a se impune

Grupul britanic se va concentra pe magazinele specializate, de tip “experience”, și mai puțin pe magazinele clasice, a precizat acesta.

Vodafone, cel mai mare grup de telecomunicații din Europa, a finalizat recent achiziția operațiunilor Liberty Global din Germania, România, Cehia și Ungaria, într-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro.

Procesul de integrare a operațiunilor Vodafone România și UPC România este așteptat să se încheie în 2022.

Vodafone România este al doilea mare jucător pe piața locală de telefonie mobilă, după Orange. La finele lunii iunie, compania avea 9,02 milioane de clienți, cu 1,4% mai mulți față de iunie 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vodafone
magazine
inchidere
restructurare magazine fizice