Sute de mii de aplicații de Facebook pierd accesul la datelor utilizatorilor

Sute de mii de aplicații de Facebook pierd accesul la datelor utilizatorilor
scris 1 aug 2018

Facebook a oprit accesul la API-ul platformei sale pentru sutele de mii de programe care nu au aplicat pentru evaluare.

Începând de la 1 august, așa cum anunțase încă din luna mai la conferința F8, Facebook a oprit accesul la API-ul propriu pentru dezvoltatorii și companiile care nu și-au înscris aplicațiile la noul proces de evaluare.

Pentru a evita noi scandaluri care vizează accesul neautorizat la datele utilizatorilor săi, Facebook a instituit noi reguli, iar pentru aplicarea acestor reguli aplicațiile de Facebook trebuie evaluate manual de oficialii companiei americane.

1 august este data limită stabiită de Facebook, dată la care cei care nu și-au trimis aplicațiile pentru reevaluare vor pierde accesul API-ul pe baza căruia funcționează.

O mână robotică învață mișcări din viața reală cu ajutorul Inteligenței Artificiale CITEȘTE ȘI O mână robotică învață mișcări din viața reală cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Dezvoltatorii care trec prin noul proces de evaluare vor fi nevoiți să accepte și noile reguli cu privire la colectarea datelor personale ale utilizatorilor.

Scopul Facebook este acela de a evita noi scanadaluri, precum celebrul caz Cambridge Analityca, în care un dezvoltator terț a putut accesa datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook.

Facebook tocmai a înregistrat cel mai slab trimestru din toate timpurile, ca urmare a scandalului Cambridge Analityca și a altora asemănătoare.

Acțiunile companiei au scăzut cu  20% după ce veniturile înregistrate au fost sub așteptări, iar numărul utilizatorilor din Europa a scăzut cu 1 milion.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook