Telekom România scumpește abonamentele pentru fix și mobil. Care sunt noile prețuri

Telekom România scumpește abonamentele pentru fix și mobil. Care sunt noile prețuri
scris 6 mar 2019

Telekom România majorează prețurile abonamentelor fix și mobil, pentru clienții rezidențiali și de business, începând cu 15 aprilie, argumentând că decizie este generată de creșterea costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații.

Astfel, prețul pentru fiecare serviciu fix (voce fixă, internet, TV) și pentru fiecare abonament mobil, pentru clienții rezidențiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), adică cu aproximativ 2 lei. Această majorare nu va fi aplicată opțiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe. 

FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat

Clienții business vor primi o notificare scrisă în care sunt anunțați, de asemenea, de schimbări aferente contractelor. 

În ianuarie, și RCS&RDS a anunțat că majorează tarifele lunare la anumite servicii Digi, începând cu luna martie, argumentându-și decizia și prin necesitatea de a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, clienții care nu acceptă noile tarife având dreptul de a renunța la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Anterior, Digi Communications criticase Ordonanța de Urgență 114/2018 privind o serie de măsuri fiscale adoptată la finele anului trecut de Guvern, arătând că aceasta este nefavorabilă dezvoltării sectorului de comunicații electronice și de energie din România, în condițiile în care crește semnificativ, fără o consultare corespunzătoare și fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operațiunilor din aceste sectoare, restricționând astfel investițiile și afectând clienții.

La finele anului trecut, înainte ca documentul să fie avizat de Guvern, marii jucători telecom s-au unit, în premieră, și au criticat Guvernul pentru aceste măsuri, arătând că sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, care vor fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV.

EXCLUSIV Ministerul Comunicațiilor discută inclusiv cu serviciile de informații pe tema Huawei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Comunicațiilor discută inclusiv cu serviciile de informații pe tema Huawei

Grupul de firme Telekom Romania a înregistrat, în 2018, venituri totale de 933 milioane de euro, în scădere cu 4% față de 2017, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 16,9%, la 138 milioane de euro, potrivit datelor Deutsche Telekom (DT), acționarul majoritar indirect al grupului.

Telekom România Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.

Lansat în septembrie 2014, Telekom România este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Principalii concurenți ai Telekom România sunt operatorii de telefonie mobilă Orange și Vodafone și operatorii prin cablu RCS&RDS (prezent și în zona de telecomunicații mobile) și UPC România.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
tarife abonamente