TikTok va avea Stories

TikTok va avea Stories
scris 5 aug 2021

După ce majoritatea marilor platforme sociale au copiat formatul short-form video de la TikTok, a venit rândul aplicației chineze să importe o idee de la altă platformă socială.

TikTok a început să testeze formatul Stories, care, eventual, va fi implementat și disponibil pentru toți utilizatorii rețelei. Deși arată la fel ca Stories din Snapchat sau Instagram, implementarea TikTok are, totuși, o doză de originalitate.

Și în cazul TikTok, formatul Stories va ocupa întreg ecranul și va fi la fel de efemer ca pe celelalte platforme - postările vor putea fi văzute 24 de ore, după care vor fi șterse automat.

Xiaomi este numărul 1 în Europa CITEȘTE ȘI Xiaomi este numărul 1 în Europa

Originalitatea vine din faptul că, în loc să adauge Stories într-un rând orizontal în partea de sus a ecranului, ca la celelalte rețele sociale, TikTok a creat o bară laterală, ce va acomoda Storie-urile, bară care va fi afișată și ascunsă printr-un swipe.

Va exista, bineînțeles, opțiunea adăugării unor comentarii și reacții la Stories. De asemenea, acestea vor putea fi accesate, ca pe Instagram, apăsând poza de profil a unui utilizator.

TikTok nu a spus cât va dura testul și când formatul Stories va fi lansat oficial. De regulă, aceste teste durează câteva luni.

“Inventat” de Snapchat, formatul Stories a fost adoptat rapid de cele mai mari platforme sociale și, de regulă, au avut succes. Stories a prins mai greu pe Facebook și aproape deloc pe Twitter. De altfel, Twitter a anunțat chiar recent că va renunța acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
stories