Tranzacție: Furnizorul suedez de soluții mobile de plată Seamless Distribution Systems intră în România

Tranzacție: Furnizorul suedez de soluții mobile de plată Seamless Distribution Systems intră în România
scris 5 iun 2019

Furnizorul suedez de soluții mobile de plată Seamless Distribution Systems (SDS) a ajuns la un acord pentru preluarea operațiunilor de bază ale companiei rivale eServGlobal, inclusiv a participației deținute de aceasta la eServGlobal Telecom România, în schimbul a 2 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Achiziția activelor eServGlobal va dubla prezența SDS la nivel global și va adăuga în portofoliul suedezilor două centre majore de dezvoltare, în Paris și București.

Cu sediul la Paris, eServGlobal dezvoltă soluții software pentru plăți digitale, având birouri regionale la Londra, Grenoble, București, Dubai, New Delhi, Jakarta și Sydney. În România, compania are o participație de 50% la eServGlobal Telecom, restul acțiunilor fiind deținute de grupul de firme SoftNet, controlat de omul de afaceri Vasile Baltac.

iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple CITEȘTE ȘI iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple

eServGlobal Telecom Romania a încheiat anul 2018 cu afaceri de circa 11 milioane de lei și un câștig net de 738.000 lei, în creștere de la aproape 700.000 lei în anul precedent. Cu sediul în București, compania are aproximativ 55 de angajați.

În urma vânzării activelor de bază către SDS, eServGlobal va rămâne cu o participație de aproximativ 35,7% la platforma de plăți transfrontaliere HomeSend, administrată în parteneriat cu MasterCard.

Tranzacția va fi finalizată în următoarele două luni, cu condiția obținerii aprobării acționarilor eServGlobal.

Fondată la Stockholm la începutul anilor 2000, Seamless Distribution Systems furnizează tehnologie și soluții pentru plăți digitale către operatori telecom și retaileri din 30 de țări. Compania procesează peste 5 miliarde de tranzacții anual, având 150 de angajați și birouri în 9 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
seamless distribution systems
sds
eservglobal telecom romania
eservglobal
tranzactie
preluare