Trei trusturi de presă din SUA au dat în judecată FBI pentru că nu a prezentat detalii despre deblocarea unui iPhone

Trei trusturi de presă din SUA au dat în judecată FBI pentru că nu a prezentat detalii despre deblocarea unui iPhone
scris 17 sep 2016

Trei grupuri de presă din SUA au dat în judecată Biroul Federal de Investigații (FBI) pentru încălcarea legislației privind libertatea de informare, având în vedere că agenția nu a prezentat informații despre modul în care a reușit să deblocheze iPhone-ul unui atacator, informează Associated Press (AP) și CNBC.

Cele trei trusturi media, Associated Press, Vice Media și Gannet, care deține USA Today, au solicitat informații din partea FBI despre cine a ajutat la deblocarea iPhone-ului, tehnică folosită și suma plătită pentru această operațiune, însă nu au primit aceste informații. 

În decembrie 2015, doi cetățeni americani, soț și soție, au împușcat mortal 14 persoane și au rănit alte 21. Agenții FBI au cerut ajutorul justiției pentru a forța Apple să deblocheze un iPhone 5C care a aparținut unuia dintre atacatori, după ce oficialii companiei au refuzat mai multe cereri de colaborare.

Apple dezvoltă o aplicație de editare video pentru iPhone CITEȘTE ȘI Apple dezvoltă o aplicație de editare video pentru iPhone

CEO-ul Apple, Tim Cook, a afirmat atunci că solicitarea autorităților americane echivalează cu spargerea conturilor utilizatorilor iPhone chiar de către producătorul acestora, în condițiile în care aceleași autorități au îndemnat în ultimii ani companiile din IT să sporească măsurile privind securitatea consumatorilor.

În martie, FBI a anunțat că a reușit să deblocheze iPhone-ul folosit de atacator și a renunțat la procesul împotriva Apple.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
associated press
ap
vice
gannet
usa today
iphone
apple
fbi