Trump a oferit cel mai solid indiciu de până acum că va investiga ”monopolul” marilor companii de tehnologie

Trump a oferit cel mai solid indiciu de până acum că va investiga ”monopolul” marilor companii de tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2019

Președintele american Donald Trump a oferit luni cel mai solid indiciu de până acum că administrația sa va investiga ”monopolul” marilor companii americane de tehnologie, într-un interviu acordat la CNBC, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a spus că este conștient de faptul că mari companii de tehnologie, precum Apple, Amazon, Facebook și Google, ar putea reprezenta un monopol, scrie News.ro.

”Se întâmplă ceva în privința unui monopol”, a spus Trump.

Cele mai importante browsere bazate pe Chromium nu vor folosi sistemul prin care Google vrea să elimine extensiile de blocare a reclamelor CITEȘTE ȘI Cele mai importante browsere bazate pe Chromium nu vor folosi sistemul prin care Google vrea să elimine extensiile de blocare a reclamelor

Afirmația a avut loc în urma informațiilor apărute săptămâna trecută, potrivit cărora Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul de Justiție și-au împărțit supravegherea firmelor de tehnologie, în perspectiva de a declanța investigații antitrust.

Comisia Federală pentru Comerț are puterea de a verifica Amazon și Facebook și investighează deja scurgerile de date către firma de consultanță Cambridge Analytica.

Departamentul de Justiție are jurisdicție pentru Apple și Google, iar o sursă a declarat săptămâna trecută că investighează deja Google.

Președintele a spus că Uniunea Europeană ”le dă tot timpul în judecată”, referindu-se la o serie de decizii antitrust ale comisarului pentru Concurență Margrethe Vestager, care au avut ca rezultat  amenzi de până la 5 miliarde de dolari pentru Google.

”Ei iau toți banii. Ei bine, ar trebui ca noi să facem acest lucru, sunt companiile noastre”, a afirmat Trump.

Președintele a indicat, totuși, că Statele Unite ar putea avea o abordare diferită comparativ cu UE.

”Vom cerceta în mod diferit. Avem un procuror general extraordinar, vom cerceta în mod diferit”, a spus Trump referindu-se la William Barr.

Trump nu a explicat cum ar putea aborda Statele Unite subiectul monopolului în sectorul tehnologiei, ce formă ar putea lua investigațiile și ce tip de amenzi ar putea fi aplicate dacă vor exista dovezi ale unor nereguli.

Președintele a reluat o afirmație mai veche la adresa marilor companii de tehnologie, aceea că unele, precum Google, dezavantajează administrația sa. ”Vă pot spune că mă discriminează”, a afirmat acesta.

”Adevărata coalizare este între democrați și aceste companii, pentru că au fost împotriva mea în cursa electorală. Toată lumea spune că dacă nu le ai de partea ta nu poți câștiga. Ei bine, am câștigat și voi câștiga din nou, pentru că ne merge bine și nu mai suntem proști”, a arătat președintele.

Acest punct de vedere este împărtășit de mulți republicani, ceea ce înseamnă că președintele are sprijinul unei părți a partidului său pentru a investiga Google și Facebook. Există interes politic pentru o investigație și din partea stângii, în special din partea candidatului democrat pentru alegerile prezidențiale Elizabeth Warren, care cere divizarea marilor companii din Silicon Valley.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
companii de tehnologie