Trump nu se întoarce pe Twitter, după cumpărarea rețelei de socializare de către Musk

Trump nu se întoarce pe Twitter, după cumpărarea rețelei de socializare de către Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

Fostul președinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter, după anunțarea cumpărării rețelei de socializare de către CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a anunțat miliardarul la Fox News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Eu voi continua să folosesc Truth”, rețeaua sa de socializare, lansată în februarie, a anunțat el luni, exprimându-și speranța ca ”Elon să îmbunătățească Twitter (...), care are boți și conturi false”, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Gazprom taie Polonia și Bulgaria de la gaze. Impactul asupra României. Sofia ar putea apela la importuri din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Gazprom taie Polonia și Bulgaria de la gaze. Impactul asupra României. Sofia ar putea apela la importuri din România

Donald Trump și-a lansat în februarie propria rețea de socializare, Truth, în numele libertății de exprimare, după ce a fost dat afară de pe Twitter, Facebook și YouTube, la o zi după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, pentru a anula rezultatul alegerilor prezidențiale americane.

Elon Musk a încheiat luni un acord definitiv cu Consiliul de Administrație al Twitter în vederea achiziționării rețelei de socializare cu 54,20 dolari pe acțiune, pe care vrea să o transforme într-o companie privată - necotată la bursă.

Pe contul său, pe care are 83 de milioane de abonați, Musk a criticat adesea Twitter, mai ales pe tema libertății de exprimare și a moderării conținuturilor, pe care o consideră prea dură.

”Libertatea de exprimare este soclul unei democrații care funcționează, iar Twitter este locul public online în care sunt dezbătute subiecte vitale ale viitorului”, a subliniat Elon Musk în comunicatul în care firma a anunțat tranzacția.

”Sper ca și cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris el luni într-un tweet, înainte de anunț.

Unii observatori cred că el ar putea autoriza redeschiderea unor conturi închise, inclusiv al lui Donald Trump și ale unora dintre susținătorii acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
twitter