Twitter va facilita raportarea informațiilor înșelătoare legate de procesul de votare la alegerile din Marea Britanie din 12 decembrie

Twitter va facilita raportarea informațiilor înșelătoare legate de procesul de votare la alegerile din Marea Britanie din 12 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2019

Twitter va facilita raportarea informațiilor înșelătoare legate de procesul de votare la alegerile care vor avea loc în Marea Britanie pe 12 decembrie, la mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a interzicerii publicitării politice la nivel global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma de socializare este un instrument vital pentru candidați, partide politice și jurnaliștilor să transmită informații și să declanșeze dezbateri, dar a fost folosită și pentru răspândirea de știri false, cum ar fi clipuri video manipulate și pentru abuzarea și amenințarea unor persoane, scrie News.ro.

FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație CITEȘTE ȘI FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație

Compania a anunțat luna trecută că va opri reclamele politice, iar alegerile din Marea Britanie vor fi primul test major al acestei politic noi.

Twitter a anunțat luni că ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că alegerile din Marea Britanie vor fi ”sănătoase, deschise și sigure”.

Compania va lansa un instrument pentru ca oamenii să poată raporta informațiile înșelătoare în mod deliberat despre procesul de votare, de exeplu cum trebuie să votezi sau să te înregistrezi la vot, sau informații false despre data sau timoul alegerilor.

”Am înființat o echipă multi-funcțională pentru alegerile din Marea Britanie, care va proteja în mod proactiv integritatea discuțiilor legate de alegeri și va identifica posibilele riscuri din partea unor persoane răuvoitoare.

Utilizatorii participanți la dezbaterile eletorale vor putea să folosească un emoji personalizat pentru alegeri, activat de utilizarea unor hashtag-uri precum #GE19.

Directorul general Jack Dorsey a declarat luna trecută că platforma va interzice publicitatea politică.

Decizia Twitter a amplificat presiunea asupra Facebook, care continuă să permită reclamele politice, chiar și pe cele care conțin informații false sau înșelătoare, Directorul general Mark Zuckerberg a spus că platforma de socializare nu dorește să îngrădească dezbaterile politice.

Twitter va publica detalii despre interdicție pe 15 noiembrie și o va pune în aplicare pe 22 noiembrie.

Compania va crește totodată investițiile în sistemele care pot detecta abuzurile înainte ca acestea să fie semnalate de utilizatori, jumătate din tweet-urile abuzive fiind acum identificare de tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
alegeri