UE: Facebook va explica în mod clar în ce scop folosește datele utilizatorilor

UE: Facebook va explica în mod clar în ce scop folosește datele utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Facebook a cedat presiunilor Comisiei Europene și autorităților de protecție a consumatorilor prin revizuirea termenilor și condițiilor, astfel încât va preciza în mod clar în ce scop folosește datele utilizatorilor și își va asuma responsabilitatea dacă informațiile vor fi folosite în mod incorect de către terțe părți, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare rețea de socializare din lume este criticată de ambele părți ale Atlanticului din cauza numărului mare de probleme legate de nerespectarea confidențialității informațiilor personale, care a expus parolele a milioane de utilizatori, scrie News.ro.

155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România CITEȘTE ȘI 155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România

Potrivit Comisiei Europene, modificarea termenilor și limbajului va permite ca utilizatorii să știe cum se folosește Facebook de datele lor pentru a dezvolta activitățile legate de profilul lor și publicitatea țintită.

”Acum, utilizatorii vor înțelege în mod clar că datele lor sunt folosite de către rețeaua de socializare pentru a vinde reclame țintite”, a afirmat comisarul pentru Justiție, Vera Jourova, într-un comunicat.

Facebook va modifica în mod unilateral termenii și condițiile numai atunci când modificările vor fi rezonabile și va păstra conținutul șters de utilizatori doar în cazul unei solicitări din partea autorităților care aplică legea și doar pe un termen limitat, de 90 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date utilizatori