Un fost executiv Facebook avertizează asupra efectelor negative pe care social media le are asupra societății

Un fost executiv Facebook avertizează asupra efectelor negative pe care social media le are asupra societății
scris 12 dec 2017

Rețelele sociale sunt criticate dur de un fost manager Facebook pentru modul în care manipulează utilizatorii și afectează societatea.

Chamath Palihapitiya, care a fost până în 2011 vice-președinte pentru creșterea numărului de utilizatori la Facebook, a declarat că rețelele sociale, precum Facebook și Twitter, reprezintă instrumente care distrug esența societății.

Acesta și-a exprimat opiniile, spunând inclusiv că se simte vinovat pentru munca pe care a depus-o în cadrul Facebook, în cadrul unui eveniment organizat de Stanford Business School.

Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv CITEȘTE ȘI Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv

Palihapitiya a spus că opinia sa nu are legătură cu reclamele cumpărate de organizațiile rusești pentru influențarea alegerilor din Statele Unite sau a referendumului pentru Brexit și că este vorba de o problemă globală, care erodează fundamentele de bază ale societății și relațiile dintre oamenii.

Rețelele sociale, a continuat Palihapitiya, distrug discuția civică și cooperarea dintre oameni, promovând în același timp dezinformarea și dezbinarea.

Săptămâna trecută a fost rândul lui Sean Parker, fost vice-președinte Facebook, să critice compania condusă de Mark Zuckerberg. Acesta a spus că Facebook exploatează vulnerabilitatea psihologică a oamenilor, creând o buclă a unei false validări sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
twitter
social media
societate