Un londonez, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a șantajat Apple

Un londonez, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a șantajat Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Un londonez în vârstă de 22 de ani a recunoscută că a șantajat Apple și a primit doi ani de închisoare cu suspendare după ce a fost descoperit că nu a compromis sistemele companiei, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kerem Albayrak a susținut că are acces la 319 milioane de conturi iCloud, pe care le poate șterge dacă Apple nu îi oferă carduri cadou iTunes în valoare de 100.000 de dolari, scrie News.ro

Concluzia anchetei efectuate a fost că Albayrak nu a compromis sistemele Apple.

RECORD Guvernul german a autorizat în 2019 exporturi de arme în valoare de 7,95 miliarde euro CITEȘTE ȘI RECORD Guvernul german a autorizat în 2019 exporturi de arme în valoare de 7,95 miliarde euro

El a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, va purta 6 luni un sistem de monitorizare și va fi obligat să efectueze 300 de ore de muncă în folosul comunității.

În martie 2017, Albayrak a trimis un e-mail echipei de securitate a Apple în care scria că a reușit să acceseze milioane de conturi iCloud. El a publicat un videoclip pe YouTube în care părea că accesează două astfel de conturi.

El a amenințat că va vinde informații obținute și că va reseta conturile dacă Apple nu îi dă cardurile cadou cerute.

Albayrak a spus că ar accepta 75.000 de dolari în cripto-monede, iar mai târziu a crescut valoarea la 100.000 de dolari.

Tânărul a fost arestat în casa lui din nordul Londrei la aproximativ 2 săptămâni după ce a trimis mesajul de amenințare.

Apple a făcut o anchetă și nu a putut găsi vreo dovadă că sistemul a fost compromis.

„Când ai putere pe internet este ca celebritatea și toată lumea te respectă”, le-a spus el anchetatorilor.

National Crime Agency din Marea Britanie a descoperit că Albayrak a adunat adrese de e-mail și parole de la alte servicii care au fost în trecut expuse un atacuri informatice. A verificat apoi dacă acestea se potriveau și în cazul conturilor de iCloud.

Acest tip de atac cibernetic, cunoscut drept credential stuffing, poate fi automatizat pentru a accelera procesul.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
santaj