Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume, vulnerabilă la atacurile hackerilor

Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume, vulnerabilă la atacurile hackerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2019

O vulnerabilitate de securitate prezentă în soneriile inteligente Ring Video Doorbell Pro, produse și comercializate de către magazinul online Amazon, ar fi permis atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci la toate dispozitivele conectate din locuință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform Bitdefender, soneriile Ring Video sunt unele dintre cele mai populare dispozitive din locuințele inteligente și sunt dotate cu senzori de mișcare și capabilități de supraveghere video ce permit utilizatorilor să vadă și să comunice printr-o aplicație cu persoanele care sună la ușă.

UE deschide o nouă investigație care privește Facebook CITEȘTE ȘI UE deschide o nouă investigație care privește Facebook

Când intră în modul de configurare, dispozitivul primește datele de conectare la rețeaua wi-fi de la aplicația instalată pe telefon. Pentru că schimbul de date se face nesecurizat prin HTTP, credențialele transmise sunt expuse către cei care interceptează traficul.

Un alt pas important în exploatarea vulnerabilității este acela că o persoană rău-intenționată poate declanșa inclusiv reinstalarea soneriei de către utilizator. O modalitate este să trimită în mod repetat mesaje de deconectare până când dispozitivul încetează să mai fie legat de rețeaua wi-fi. În acel moment, aplicația mobilă pierde conectivitatea și instruiește utilizatorul să își reconfigureze dispozitivul.

La momentul publicării acestui raport de cercetare, toate camerele Ring Doorbell Pro au primit o actualizare de securitate care să repare vulnerabilitatea semnalată celor de la Amazon de către specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
sonerii smart