Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști din Beijing a criticat Guvernul chinez pentru cenzura aplicată în online

Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști din Beijing a criticat Guvernul chinez pentru cenzura aplicată în online
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2019

Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști din Beijing a criticat acțiunea Guvernului de restricționare a internetului înainte de a 70-a aniversare a Republicii Populare Chineze, marcată pe 1 octombrie, scrie CNN.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de eveniment, Partidul Comunist a înăsprit cenzura online, astfel că a devenit și mai dificilă accesarea site-urilor restricționate de Great Firewall, sistemul național de supraveghere și cenzură, scrie News.ro.

Hu Xijin, editor la tabloidul finanțat de stat Global Times, a scris pe contul de Weibo că această restricționare face dificilă operarea chiar și pentru publicație. 

Supravegherea pe baza recunoașterii faciale ia amploare la nivel global CITEȘTE ȘI Supravegherea pe baza recunoașterii faciale ia amploare la nivel global

„Cred că este puțin exagerat... Cei mai mulți dintre oameni sunt patrioți și iubesc partidul. Țara nu este fragilă. Sugerez că ar trebui să lăsăm o mică deschizătură pentru site-urile străine”, a scris el.

Dar imediat ce a publicat mesajul Hu l-a șters, deoarece, a spus el într-un altul, „a fost distribuit foarte repede”.

„Nu vreau să creez un subiect fierbinte de discuție. Bătrânul Hu face întotdeauna sugestii”, a notat el.

Guvernul chinez se pregătește de mai multe luni pentru sărbătoarea din 1 octombrie. Președintele Xi Jinping va fi prezent la o paradă uriașă care va avea loc în Beijing și va ține un discurs. Seara, vor avea loc spectacole și focuri de artificii.

Global Times este cunoscut pentru controversele create. Este totuși neobișnuit ca unul dintre cei mai mari apărători ai Guvernului chinez să îi critice politica, mai ales cu câteva zile înaintea unui eveniment public atât de politizat.

Hu declara în luna august pentru CNN că a văzut misiunea lui în China ca fiind un ajutor în comunicarea Guvernului cu poporul. „Trebuie să ajutăm Guvernul și oamenii să comunice, și nu să îi asmuțim pe unii împotriva celorlalți. Publicațiile care asmut guvernul împotriva oamenilor nu au un viitor în China”, a afirmat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cenzura
online
china