UR Browser, un browser web dezvoltat de un startup franco-român

UR Browser, un browser web dezvoltat de un startup franco-român
scris 22 iun 2016

Adaptive Bee, un un startup franco-român, anunță lansarea în versiune de test a browser-ului web UR Browser.

UR Browser este construit pe baza motorului open-source Chromium, cel folosit și de Google pentru browser-ul Chrome. În fapt, UR Browser arată și se comportă în cea mai mare parte ca și Chrome, adăugându-se inflației de browsere care reproduc funcționalitatea programului dezvoltat de Google.

UR Browser aduce în plus trei secțiuni colorate la propriu și la figurat:

  • UR Media Gallery - o pagină web care oferă acces la imaginile, muzica și clipurile video descărcate de pe internet;
  • UR Customization - de aici pot fi adăugate și personalizate diverse elemente grafice precum wallpapere sau teme de culori;
  • UR Games - un director de jocuri în format Flash.
Bill Gates vrea ca LinkedIn să devină un Facebook pentru profesioniști CITEȘTE ȘI Bill Gates vrea ca LinkedIn să devină un Facebook pentru profesioniști

Tot la capitolul deosebiri față de Google Chrome intră și pagina de start, cea care se încarcă când deschizi un tab nou. Alături de condițiile meteo, aici sunt afișate o serie de bookmark-uri și motorul de căutare. Această pagină este dominată de servicii Microsoft care ne aduc aminte de Internet Explorer, inclusiv căutarea realizându-se cu prea puțin apreciatul Bing.

În rest, toată funcționalitatea vine din Google Chrome, inclusiv sincronizarea informațiilor și parolelor prin intermediul unui cont Google sau combinațiile de taste folosite pentru diverse funcții.

UR Browser, un browser web dezvoltat de un startup franco-român

UR Browser este un produs nou, aflat încă în teste. Dar, chiar și așa, primul contact nu este impresionant. Produsul celor de la Adaptive Bee lasă impresia un Chrome complicat cu funcții de care un browser web nu are nevoie și care încearcă doar să promoveze câteva servicii Microsoft.

Cei care doresc să testeze UR Browser, disponibil pe Windows și MacOS, îl pot descărca de aici.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
browser web
google
chrome