Următorul mare produs Apple ar putea fi un sistem de operare pentru sănătate

Următorul mare produs Apple ar putea fi un sistem de operare pentru sănătate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iun 2020

Căștile de realitate augmentată și virtuală la care se presupune că lucrează Apple, vor fi mult devansate ca amploare de sistemul de operare pentru zona sănătății la care, de asemenea, Apple ar lucra în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Punând cap la cap mutările din zona sănătății pe care Apple le-a făcut în ultimii ani, analiștii cred că strategia producătorului american include dezvoltarea unui sistem de operare pentru zona sănătății, care va fi esențial pentru instituțiile de sănătate și pentru dezvoltatorii de produse de sănătate.

Totul ar pleca, conform analiștilor, de la aplicația Health, pe care Apple o folosește deja pe dispozitivele sale mobile și care permite utilizatorilor să vadă informații despre activitățile sportive și diverși parametrii medicali.

Facebook a concediat un angajat care l-a criticat pe Mark Zuckerberg din cauza lipsei de reacție față de postările instigatoare ale președintelui Trump CITEȘTE ȘI Facebook a concediat un angajat care l-a criticat pe Mark Zuckerberg din cauza lipsei de reacție față de postările instigatoare ale președintelui Trump

Cheia o reprezintă datele. Sistemul de operare pentru sănătate al Apple ar aduna aceste date, colectate de la dispozitivele mobile și diverse alte produse de IoT din zona wellness-ului, cu scopul integrării în sistemele de sănătate.

Practic, OS-ul celor de la Apple ar fi în centrul unui ecosistem de sănătate în care instituțiile și companiile de sănătate ar avea acces direct la datele de sănătate ale oamenilor, așa cum sunt ele furnizate de ceasuri, telefoane, echipamente de sport, EKG-uri, saltele și tot felul de produse de sport și sănătate conectate la internet.

Apple, care a făcut eforturi mari în ultimii ani pentru a-și construi o imagine de apărător al intimității, ar urma să fie în centrul acestui ecosistem, garantând securitatea datelor și intimitatea utilizatorilor, în timp ce ar fi vameșul datelor între utilizatori și datele lor, pe de o parte, și sisteme respectiv companii de sănătate, pe de altă parte.

Dincolo de teorie, există și declarații ale șefului Apple, Tim Cook, din cadrul conferințelor cu investitorii, în care acesta spune că, pe termen, lung viitorul companiei pare să fie în zona de sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
sanatate
sport
wellness