Valoarea Microsoft aproape că s-a triplat de când este condusă de Satya Nadella

Valoarea Microsoft aproape că s-a triplat de când este condusă de Satya Nadella
scris 4 dec 2018

Microsoft se luptă în prezent cu Apple pentru titlul de cea mai valoroasă companie din lume ca urmare a schimbărilor pe care Satya Nadella le-a făcut de când a fost numit la conducerea companiei.

Microsoft valorează în prezent aproximativ 850 de miliarde de dolari, ca urmare creșterii cu 30% a valorii acțiunilor în ultimele 12 luni. Iar la finele săptămânii anterioare Microsoft reușise chiar să-și depășească rivalul Apple.

Succesul celor de la Microsoft este cu atât mai notabil cu cât, în 2014, când Satya Nadella i-a luat locul lui Steve Ballmer, încrederea în Microsoft era foarte scăzută, inclusiv la bursă.

Microsoft era văzut ca un gigant care eșuase în cele mai multe domenii în care a activat, marile excepții fiind Windows și Xbox. În fruntea listei de eșecuri erau serviciile online și smartphone-urile.

Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor

La doi ani de la achiziționarea Nokia, Nadella a decis să vândă și să renunțe la 7.800 de angajați, recunoscând practic eșecul companiei pe piața smartphone-urilor.

În schimb, Satya Nadella a mizat pe Cloud, în special pe serviciile și software-ul pentru companii, iar cota Microsoft s-a dublat de la finele lui 2015.

Microsoft este acum numărul 2 pe zona de servicii Cloud, cu 13% cotă de piață. Liderul încă incontestabil este Amazon, care deține 33% din piață.

Stabilitatea și prognoza pozitivă pentru viitor a serviciilor Cloud ale Microsoft sunt principalele motive pentru creșterea valorii acțiunilor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
satya nadella
cloud