VIDEO Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările de profit până în 2024 și explică vânzarea rețelor fixe din România: Concurența era prea puternică, erau necesare investiții substanțiale

VIDEO Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările de profit până în 2024 și explică vânzarea rețelor fixe din România: Concurența era prea puternică, erau necesare investiții substanțiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2021

Competiția din România era prea dură pe segmentul rețelelor fixe și ar fi impus investiții suplimentare substanțiale, Deutsche Telekom hotărând, în acest context, să își vândă operațiunile pe această nișă din România către Orange și să investească banii astfel obținuți, mai eficient, către alte piețe, a explicat Dominique Leroy, membru CA al grupului german, tranzacția cu Orange, anunțată de Profit.ro la finele anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ea a arătat că tranzacția cu Orange este aproape de finalizare.

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările de profit operațional pe termen mediu, până la o creștere de 3% - 5% pe an, de la un interval de 1% - 2% prevăzut în precedenta strategie, transmite Reuters.

Conform acestor estimări, în 2024 profitul operațional al Deutsche Telekom ar urma să fie de 41 de miliarde de euro iar fluxul liber de numerar ar urma să depășească 18 miliarde de euro. De asemenea, câștigul pe acțiune ar urma să crească până la 1,75 euro în 2024, comparativ cu 1,20 euro în 2020, a anunțat grupul german cu operațiuni în Europa și SUA, înaintea prezentării noii sale strategii. Echipa managerială de la Deutsche Telekom va propune un dividend de 40-60% din câștigul pe acțiune, limitat la un prag de 0,60 euro care a fost introdus în luna noiembrie 2019.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

"Am decis să ne extindem eforturile. Vrem să ne depășim evoluțiile solide din ultimii ani și să conducem grupul în viitor cu o creștere sustenabilă", a declarat directorul general Tim Hoettges, după ce grupul german și-a îmbunătățit ținta de creștere a profitului de la un interval de 1%-2% prevăzut în precedenta strategie a Deutsche Telekom în 2018.

În prezentarea priorităților sale, Deutsche Telekom a informat că în următorii trei ani va majora, până la 10 milioane, numărul de gospodării de pe piețele sale europene care utilizează pachetele integrate fix-mobil. De asemenea, compania vrea să crească gradul de acoperirea a rețelei sale de telefonie mobilă din Germania până la 60% în 2030, de la 5% în prezent, în timp ce rețeaua sa de telefonie mobilă 5G ar urma să acopere 97% din populație în 2030, scrie Agerpres.

Telekom România este prezentă pe piața românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom și Cosmote România. Telekom aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
profit