VIDEO Google a prezentat seria de flagship-uri Pixel 6

VIDEO Google a prezentat seria de flagship-uri Pixel 6
scris 20 oct 2021

Dincolo de toate motivele pentru care Google își laudă noile smartphone-uri, prețul este principalul argument al seriei Pixel 6.

Google a surprins, dincolo de orice altceva, cu prețurile noii sale serii de smartphone-uri. Pixel 6 va costa de la 600 de dolari, iar prețurile lui Pixel 6 Pro încep de 900 de dolari - prețuri surprinzător de bune pentru noile flagship-uri ale gigantului american.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Principalul atu hardware al seriei Pixel 6 este noul chipset Tensor, dezvoltat intern de Google, care-l laudă pentru abilitățile pe partea de inteligență artificială, însă se ferește să ofere detalii privind performanța.

Se știe că Tensor are 8 nuclee, două de mare putere, două de mijloc și patru low-power. Oficialii companiei spun că acesta s-ar compara cu Snapdragon 888, ceea ce înseamnă că Google nu a reușit să stoarcă la fel de multă performanță din propriul chipset precum a făcut Apple, care a surclasat Intel.

Spațiul de stocare începe de la 128GB, iar memoria RAM va fi de 8GB, în cazul lui Pixel 6, și 12GB în cazul lui Pixel 6 Pro.

Cele două smartphone-uri au ecrane OLED de 6,4 și 6,7 inch, cu refresh de 90Hz, respectiv 120Hz. Ambele sunt protejate cu sticlă Gorilla Glass Victus și suportă HDR.

Sub o impunătoare bară neagră, pe spatele telefonului se ascund camerele foto - două la Pixel 6, trei la Pixel 6 Pro. Versiunea Pro are, în plus față de cealaltă, un zoom optic 4X.

Cele două telefoane au baterii de 4614mAh, respectiv 5004mAh, însă Google nu a făcut estimări privind autonomia, aspect care se va putea verifica abia după livrarea smartphone-urilor, care va începe cu 28 octombrie.

Ca de obicei, Google vinde oficial smartphone-urile Pixel într-un număr limitat de țări, iar în România, Pixel 6 va fi adus din piața gri, probabil la prețuri mai mari decât cele oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel 6