VIDEO Samsung a prezentat un concept de smartphone pliabil de tip clamshell

VIDEO Samsung a prezentat un concept de smartphone pliabil de tip clamshell
scris 30 oct 2019

Pe lângă formatul “carte”, pe care l-a implementat în cazul lui Galaxy Fold, producătorul coreean lucrează la un smartphone pliabil care împrumută designul telefoanelor cu clapetă.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Pentru câteva secunde, în cadrul conferinței anuale dedicate producătorilor, Samsung a prezentat un clip video în care apare un smartphone pliabil care se pliază pe o linie orizontală.

Spre deosebire de Fold, unde zona de pliere este verticală, asemenea unei cărți, conceptul prezentat la SDC 2019 se pliază ca un telefon cu clapetă, doar că în locul clapetei este cealaltă jumătate a ecranului.

Fără să ofere informații tehnice sau legate de lansarea pe piață a unui astfel de device, oficialii Samsung spun că încearcă să experimenteze cu mai multe formate pentru a crea smartphone-uri pliabile cât mai compacte.

Apple lansează iOS 13.2 și iPad OS 13.2 CITEȘTE ȘI Apple lansează iOS 13.2 și iPad OS 13.2

Dimensiunile reprezintă într-adevăr una din cheile telefoanelor pliabile care, cel puțin în această primă fază, sunt destul de groase și de grele, dincolo de faptul că sunt foarte scumpe și, din câte se pare, cam fragile.

Un design de tip clamshell schimbă radical experiența utilizatorilor. În locul unui telefon care se transformă în tabletă când este deschis, în acest caz avem de-a face cu un dispozitiv îngust și înalt.

Deși poate arăta ciudat, acest format are avantajele sale. De exemplu, așa este afișat mai mult conținut în browser-ul web și pe rețelele sociale, care funcționează pe o coloană îngustă cu derulare verticală.

Revigorarea designului telefoanelor cu clapetă nu este neapărat o idee nouă. Recent, cei de la Motorola au vorbit despre reinventarea celebrului telefon RAZR.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone