Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR

Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR
scris 26 feb 2019

Noul smartphone Sony, Xperia 1, se va remarca pe orice raft prin înălțimea sa atipică pentru un smartphone.

După o pauză destul de îndelungă și multe zvonuri privind viitorul incert al diviziei sale de smartphone-uri, Sony și-a prezentat oficial noul flagship, în cadrul târgului Mobile World Congress.

Cu un raport al imaginii de 21:9, Xperia 1 este un smartphone foarte înalt și, totodată, primul smartphone dotat cu un ecran OLED 4K HDR care măsoară 6,5 inch.

Înălțimea propriu-zisă a noului smartphone Sony este de 6,57 inch. Spre comparație, iPhone XS are o înălțime de 5,65 inch.

Intel se extinde pe piața rețelelor 5G cu noi modele de cipuri CITEȘTE ȘI Intel se extinde pe piața rețelelor 5G cu noi modele de cipuri

Cei de la Sony susțin că ecranul foarte înalt al lui Xperia 1 are cel puțin trei avantaje față de restul smartphone-urilor. În primul rând, pentru că majoritatea aplicațiilor au o orientare verticală, va fi vizibil mai mult conținut pe ecran.

În al doilea rând, multi-tasking-ul, care presupune afișarea mai multor aplicații pe verticală, va fi mai confortabil. În fine, filmele care sunt înregistrate pe o peliculă lată vor fi încadrate mai bine un astfel de ecran.

Sistemul foto al lui Xperia 1 este compus din trei camere de 12 MP - o cameră tele (52 mm distanță focală), o cameră wide (26 mm) și una super wide (16 mm).

Noul smartphone Sony, care va fi lansat oficial în martie la un preț încă necunoscut, are la bază chipset-ul Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare, o baterie de 3.300 mAh și este rezistent la apă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
xperia
smartphone
android