WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi

WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi
scris 30 oct 2020

Pandemia a adus creșteri spectaculoase pentru serviciile de comunicare în general, iar WhatsApp, liderul incontestabil al categoriei, doboară noi recorduri de utilizare.

Cea mai folosită aplicație de chat, WhatsApp, a ajuns în postura de a trimite într-o zi, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi, profitând de nevoia în creștere de comunicare pe fondul pandemiei.

De notat că este vorba de o medie a traficului, nu de un vârf. WhatsApp atingea și până acum, în anumite zile de vârf, precum noaptea de Revelion, la pragul de 100 de miliarde de mesaje. Însă, acum, acest nivel este norma.

Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni CITEȘTE ȘI Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni

În urmă cu 6 ani, WhatsApp trimitea zilnic în medie 50 de milioane de mesaje, la jumătate față de astăzi. Atunci, însă, WhatsApp avea sub 500 de milioane de utilizatori.

Acum, WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar cel mai apropiat concurent, cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori, este colegul Facebook Messenger.

Facebook lucrează în prezent la unificarea celor trei soluții ale sale de comunicare, printre care se regăsește și Instagram Direct. Deja unii din utilizatorii Instagram și Messenger pot comunica între ei.

Între timp, WhatsApp încearcă să-și pună la punct slaba aplicație de desktop, lucrând la o interfață nouă și la funcțiile de comunicare audio și video.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
chat