WhatsApp vrea să interzică o funcție folosită de milioane de utilizatori

WhatsApp vrea să interzică o funcție folosită de milioane de utilizatori
scris 5 oct 2022

WhatsApp vrea să le interzică utilizatorilor de iPhone și android să folosească o funcție populară, pentru a proteja confidențialitatea datelor, relatează The Sun.

CEO-ul META și proprietarul WhatsApp, Mark Zuckerberg, vrea să le interzică utilizatorilor să facă capturi de ecran ale mesajele temporare, de tip ”view once”, imaginilor și videoclipurilor, arată Adevarul.

CONFIRMARE Elon Musk s-a răzgândit și vrea să cumpere Twitter CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Elon Musk s-a răzgândit și vrea să cumpere Twitter

Anunțată din august, modificarea este acum disponibilă pentru testare, pentru unii utilizatori.

Specialiștii în tehnologie de la WABetaInfo au descoperit funcția în versiunea beta a WhatsApp pe Android. Acest lucru înseamnă că utilizatorii aplicației beta vor putea să o încerce.

”WhatsApp lansează o nouă versiune de vizualizare a imaginilor și videoclipurilor pentru a împiedica oamenii să facă o capturi de ecran sau înregistrări ale ecranului”, a explicat WABetaInfo.

VIDEO YouTube vrea bani pentru vizionarea în format 4K CITEȘTE ȘI VIDEO YouTube vrea bani pentru vizionarea în format 4K

Când un utilizator va încerca să facă o captură de ecran, aceasta va deveni complet negru. De asemenea, expeditorul nu va primi o notificare când utilizatorul va încerca să facă o captură de ecran sau o înregistrare.

”WhatsApp continuă să lucreze la îmbunătățirea detectării acelor încercări de a face capturi de ecran în tăcere și mai multe îmbunătățiri pot fi disponibile în viitor”, a mai transmis WABetaInfo.

Nu este clar deocamdată când va fi disponibilă și pe versiunea generală a WhatsApp blocarea capturilor de ecran.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
captura