Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare

Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare
scris 5 feb 2018

Windows 10 a reușit să depășească cota de piață a lui Windows 7, devenind cel mai folosit sistem de operare la ora actuală.

StatCounter.com arată că în prima lună a anului Windows 10 a câștigat 1,09%, ajungând la o cotă de piață de 42,78 de procente. În același timp, Windows 7 a scăzut cu 0,03%, având o cotă de piață de 41,86.

Windows 10 a devenit disponibil utilizatorilor începând cu 29 iulie 2015. Asta înseamnă că cel mai nou sistem de operare Microsoft a avut nevoie de 30 de luni înainte să depășească Windows 7, sistem care împlinește 9 ani de existență în 2018.

Deși a pornit cu un ritm foarte bun de adopție, fiind instalat pe 75 de milioane de calculatoare după prima lună, numeroasele probleme de stabilitate și controverse au creat reticență în rândul multor utilizatori, care au considerat că este mai înțelept să aștepte înainte să treacă la noua versiune.

VIDEO După 5 ani de cercetări, o companie promite integrarea oamenilor și a obiectelor reale în realitatea virtuală CITEȘTE ȘI VIDEO După 5 ani de cercetări, o companie promite integrarea oamenilor și a obiectelor reale în realitatea virtuală

Windows 10 a reprezentat o schimbare de strategie din parte celor de la Microsoft. Acesta a fost oferit ca un serviciu, fiind chiar gratuit pentru upgrade la început. În loc să fie un simplu produs,  Microsoft a vrut să folosească Windows 10 ca o platformă prin care să popularizeze și vândă alte produse ale companiei, inclusiv reclamă.

Cea mai nouă versiune de Windows se aseamănă din multe puncte de vedere cu sistemele mobile de operare, inclusiv în ceea ce privește update-urile. Microsoft a lansat deja până acum patru update-uri majore care au crescut semnificativ stabilitatea și au adus o serie întreagă de îmbunătățiri.

Măsurătoarea realizată de StatCounter.com are în vedere traficul online. Acesta contorizează aproximativ 10 miliarde de afișări făcute lunar de peste 2 milioane de site-uri, analizând mai multe informații, inclusiv sistemele de operare folosite de vizitatori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsoft
windows 10