Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari

Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari
scris 8 iun 2016

Yahoo a scos la licitație aproximativ 3.000 de brevete înregistrate pe parcursul ultimilor 20 de ani, pentru care estimează că va încasa peste 1 miliard de dolari, potrivit unor surse din piață, citate de Wall Street Journal.

Gigantul de internet, aflat în plin proces de reorganizare pe fondul rezultatelor financiare slabe, a trimis recent scrisori către potențiali cumpărători ai portofoliului de patente, care include și tehnologia originală dezvoltată de Yahoo pentru motorul de căutare, a spus una dintre sursele citate.

Yahoo a angajat banca de investiții Black Stone pentru intermedierea vânzării, iar ofertele preliminare sunt așteptate până la jumătatea acestei luni.

Un purtător de cuvânt al Yahoo a confirmat că grupul analizează vânzarea a aproximativ 3.000 de patente și cereri de brevete în curs de omologare.

"Este o oportunitate unică pentru companiile de internet, în condițiile în care acestea pot achiziționa unele dintre primele patente din domeniul căutării pe internet și al publicității online", a spus acesta.

Yahoo va primi oferte de 2-3 miliarde de dolari pentru divizia de Internet, sub așteptări - surse CITEȘTE ȘI Yahoo va primi oferte de 2-3 miliarde de dolari pentru divizia de Internet, sub așteptări - surse

Licitația pentru vânzarea portofoliului de brevete are loc în contextul reorganizării grupului, care se confruntă de mai mulți ani scăderea veniturilor. La presiunea acționarilor, Yahoo a scos la vânzare, în luna februarie, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri. A doua rundă a licitației s-a încheiat luni.

Potrivit unor surse familiare cu situația, Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a oferit aproximativ 3 miliarde de dolari pentru preluarea operațiunilor Yahoo. Suma este sub valoarea estimată de analiști pentru activitățile de bază ale companiei, de 4 până la 8 miliarde de dolari, o posibilă explicație fiind că Verizon nu a depus o ofertă pentru toate activele scoase la vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
brevete
licitatie
patente
vanzare