YouTube a eliminat 1 milion de videoclipuri pentru dezinformare COVID-19

YouTube a eliminat 1 milion de videoclipuri pentru dezinformare COVID-19
scris 27 aug 2021

YouTube a eliminat 1 milion de videoclipuri de la începutul pandemiei și până în prezent pentru dezinformarea periculoasă a oamenilor în privința COVID-19, potrivit platformei video.

Conținutul șters făcea referire la remediile false împotriva coronavirusului, conform managerului de produs, Neal Mohan. Acesta susține că platforma video cu peste 1 miliard de utilizatori deținută de Google elimină aproape 10 milioane de videoclipuri pe trimestru și că majoritatea au fost vizionate de mai puțin de 10 ori, arată startupcafe.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

YouTube a anunțat, de asemenea, într-o postare pe blogul său că lucrează intens pentru a accelera procesul de eliminare a videoclipurilor care creează dezinformare și încearcă să ofere utilizatorilor date din surse autorizate, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Declarația YouTube vine după ce platformele sociale au fost intens aduse în discuție de liderii politici din toată lumea pentru că nu au reușit să oprească răspândirea de informații false despre virusul SARS-CoV-2.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Managerul de produs al YouTube susține că videoclipurile eliminate sunt un „conținut rău”, care reprezintă un procent mic din toate materialele YouTube: „Conținutul rău este doar un procent mic din miliardele de videoclipuri de pe YouTube, aproximativ 16 – 18% din totalul vizionărilor se dovedesc a fi conținut care încalcă politicile noastre”.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
covid-19