China vrea să elimine autoritatea de reglementare a mass media, pentru ca aceasta să fie controlată mai strict de guvern

China vrea să elimine autoritatea de reglementare a mass media, pentru ca aceasta să fie controlată mai strict de guvern
scris 13 mar 2018

China plănuiește să elimine autoritatea de reglementare a industriilor de media și divertisment și să o înlocuiască cu un nou organism, aflat sub un control mai strict al Partidului Comunist, scrie hollywoodreporter.com.

Propunerea pentru această modificare a fost dezvăluită marți, într-un nou set de documente prezentate în Congresul Național al Poporului Chinez, pentru a fi deliberate în această săptămână, scrie News.ro.

Această propunere presupune eliminarea autorității State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television (SAPPRFT) și înlocuirea cu un nou organism care operează la nivelul Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze.

FOTO Facebook oferă publicațiilor o modalitate de a marca știrile de ultimă oră CITEȘTE ȘI FOTO Facebook oferă publicațiilor o modalitate de a marca știrile de ultimă oră

Potrivit agenției de presă chineze Xinhua, organismul aflat în subordinea Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze va fi responsabil, între altele, cu elaborarea de politici și măsuri pentru managementul posturilor de radio și televiziune și cu implementarea acestora, precum și cu promovarea reformei instituționale în aceste sectoare, importarea de programe de radio și TV și facilitarea dezvoltării sectoarelor la nivel global.

Această propunere face parte dintr-un plan de schimbare mai larg al guvernului, care are scopul de a elimina birocrația, crescând rolul central al președintelui Xi Jinping și conducerea partidului în toate aspectele legate de elaborare a politicilor.

Duminică, parlamentul a votat o serie de amendamente constituționale, inclusiv pe cel care înlătură limitele mandatului prezidențial. Astfel, președintele chinez Xi Jinping va putea rămâne în funcție pe perioadă nedeterminată.

SAPPRFT, în forma actuală, a fost înființată în martie 2013, prin unirea a două organisme de reglementare aflate în subordinea guvernului - State Administration of Radio, Film, and Television (Administrația de Stat pentru Radio, Film și Televiziune - SARFT) și General Administration of Press and Publication (Administrația Generală pentru Presă și Publicare).

SAPPRFT controlează companii de media deținute de stat precum China Central Television și China Film Group și este autoritatea responsabilă cu cenzura pentru toate instituțiile media din China. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
china
media